Agenda ALV op 19 januari 2018

Algemene Leden Vergadering vv Asser Boys

Datum               :    19 januari 2018
Aanvang            :    20:00 uur
Plaats                :    Kantine Asser Boys

AGENDA

 1. Opening
 2. Vaststelling Agenda
 3. Mededelingen Dagelijks Bestuur
 4. Verslag van ALV 25 november 2016
 5. Lopende Zaken
 6. Jubilarissen
  Pauze
 7. Jaarverslag/ Financieel verslag seizoen 2016-2017
 8. Verslag Kascommissie
 9. Ontwikkelingen TT campings
 10. Voortgang 100-jarig jubileum Asser Boys
 11. Rondvraag
 12. Sluiting

4e Nieuwsbrief 2017-2018

Vandaag (zondag 14 januari) is de 4e nieuwsbrief van Asser Boys voor het seizoen 2017-2018 verzonden. Mocht u deze nieuwsbrief niet ontvangen hebben, dan kunt u de nieuwsbrief hier lezen.

Winterwandeltocht Asser Boys op 27 januari 2018 mede door STILA en NSGK

Na het grote succes van de eerste editie van de Winterwandeltocht organiseert voetbalclub Asser Boys op 27 januari 2018 opnieuw een bijzondere wandeltocht door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, het Drentsche Aa-gebied. Deze wandeltocht wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Stimulering Leefbaarheid Assen (STILA) en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

De wandeltocht is in 2017 gelopen door 250 deelnemers. Dit jaar worden nog meer wandelaars verwacht. Door de samenwerking met NSGK is de wandeltocht onder de aandacht gebracht onder een veel grotere doelgroep. Door de sponsorbijdrage van STILA worden een deel van de kosten vergoed en blijft er een grotere bijdrage over voor NSGK en het G-voetbal van Asser boys.

Voor de afstanden 10, 20 of 30 kilometer is het inschrijfgeld 6 euro. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meelopen. Bij de prijs inbegrepen zijn, een kop koffie met koek voor de start en een kop snert met roggebrood en spek na afloop. Alle afstanden starten vanaf de kantine van Asser Boys en eindigen hier ook. Er kan gestart worden tussen 8.00 uur en 12.00 uur. De deelnemers ontvangen een routebeschrijving. Goede wandelschoenen zijn aan te bevelen.

Inschrijven kan via de website van Asser Boys: www.asserboys.nl of op de dag zelf in de kantine tussen 8.00 en 12.00 uur. Kijk ook op deze website voor meer informatie over de precieze vertrektijden van de verschillende afstanden.

De Jeugdcommissie

’t Gaat goed, hartstikke goed met de jeugdcommissie van Asser Boys. Niet dat het altijd zo is geweest, maar nu gaat het goed. Niet dat het niet nog beter kan, want dat kan het altijd.

Anderhalf jaar geleden waren er nog 3 leden over nadat de secretaris het na vele dienstjaren welletjes vond. Een voorzitter die liever op het veld staat in plaats van het voorzitten van vergaderingen, een wedstrijdsecretaris en een algemeen lid was wat ons restte. Er waren net twee periodes afgesloten met verschillende Jeugd-coordinatoren die om verschillende legitieme redenen stopten met coördineren.

Na intensief speurwerk van een paar mensen werden er zomaar 2 enthousiaste leden bij gevonden. Larissa Schra en Peter Dik (Rzn.) zijn de aanvulling op Ingrid Matien, Gea Kreuze en Jack Zomer. Behalve de bemensing van de commissie zijn er ook nog een aantal praktische zaken die aangepakt zijn. 

Zo is de (jeugd) trainersstaf uitgebreid en daardoor niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief verbeterd. Tevens wordt jeugdleden en andere geïnteresseerden de mogelijkheid geboden via de KNVB verschillende scheidsrechtersopleidingen te volgen evenals de mogelijkheid om (jeugd)trainersopleidingen te volgen. Er zijn allerlei constructies om meer betrokken te raken bij het jeugdvoetbal

Ook worden er initiatieven genomen om het voor de jeugd plezierig te maken om lid te zijn van Asser Boys door middel van diverse activiteiten als het Kampeerweekend, de befaamde Spooktocht, deelname aan de Winterwandeltocht. Maar ook nieuwe initiatieven zoals het fruit in de rust van de wedstrijden voor eigen teams en bezoekers en de koffie/thee tijdens de trainingen voor kleumende ouders.

Natuurlijk zijn er altijd nog dingen voor verbetering vatbaar. Soms heeft de jeugdcommissie het niet direct door. Gelukkig bestaat voor ouders en jeugdspelers dan altijd nog de mogelijkheid om via een van de commissieleden of het bestuur vragen te stellen en op de juiste manier opmerkingen te maken.

Oh ja, Zou ik het bijna vergeten. De jeugdcommissie is nog op zoek naar een voorzitter (m/v). Het takenpakket bestaat voornamelijk uit het voorzitten van de vergaderingen die 1x per 3 weken op maandagavond gedurende 1,5 uur plaatsvinden.

Voorzitter, scheids, jeugdtrainer….. Iets voor u ?

Opgesteld door: Frans Geers

Asser Boys meer dan voetbal?

Asser Boys is meer dan voetbal!!

Ik loop nu alweer een tijdje mee bij Asser Boys en sta elke keer weer verbaasd over wat er zoal bij het runnen van een voetbalclub komt kijken. Natuurlijk is voetballen de hoofdzaak. Maar om alle leden en de teams aan het voetballen te krijgen moet er heel wat gebeuren. Bestuur, technische commissie, jeugdbestuur, bestuur G-voetbal, e.a. zijn wekelijks (zeg maar dagelijks) in de weer om alles sluitend te krijgen. Daarnaast zijn er de medewerkers die zich inzetten voor het zo goed mogelijk hebben en houden van de accommodaties, de velden en materialen. Een hele klus, die nooit ophoudt.

En dan zijn er nog de personele zaken die geregeld moeten worden. Bijvoorbeeld het nu aanstellen van een nieuwe trainer voor ons eerste team. En alle andere personele kwesties die spelen m.b.t. tot het bezetten van trainingen en commissies. En de vele zaken die ik hier niet noem, maar waar u vast wel iets bij kan voorstellen.

De voetbalvereniging is een bedrijf. Een bedrijf die wordt gerund met goedwillende vrijwilligers. Asser Boys is meer dan voetbal. Oké, maar alle activiteiten staan in dienst van het voetbal. Activiteiten die nodig zijn om de vereniging financieel gezond te houden. Maar ook om de vereniging van Asser Boys in de kijker te zetten en te laten zien dat Asser Boys een vriendelijke, sociale en toegankelijke club is. Een club van en voor iedereen.

Zaterdag 27 januari organiseert de vereniging voor de 2e keer de Asser Boys Winterwandeling. Gezien het succes van de vorige winterwandeling is het team van vorig jaar weer enthousiast begonnen met de voorbereiding. Het zal mij niet verbazen dat de Winterwandeling een jaarlijks terugkerend evenement wordt. De voorbereidingen en besprekingen voor de Asser Boys TT camping zijn ook alweer gestart. Het bestuur wil de organisatie nu na een aantal jaren evalueren en zo nodig opnieuw in een draaiboek vatten. De accommodatie en vooral de personele bezetting met daarbij de benodigde verantwoordelijkheden en bevoegdheden zullen aan de orde komen. Zo maar even twee voorbeelden van activiteiten. Activiteiten die moeten worden geregeld of zoals ze in het bedrijfsleven zeggen die moeten worden gemanaged.

De goede lezer begrijpt het denk ik wel. Asser Boys is een bedrijf. En een bedrijf kan niet zonder mensen.

Asser Boys kan dus niet zonder u.

Wordt vrijwilliger bij onze mooie club. Elftalcommissies, jeugdbestuur, elftalbegeleiding, werkers, denkers, doeners, voor elk wat wils.

Van harte aanbevolen: Harrie Weidgraaf.

LEO wint Veteranencup, Asser Boys 4e

Afgelopen twee zaterdagavonden was het weer zover: De Asser Veterancup. De 40ste jubileumeditie werd gisteren gewonnen door LEO, dat in de finale Assen Beweegt wist te kloppen met 2-1. De andere deelnemers aan het toernooi waren FC Assen, Amboina, LTC, Achilles 1894, ACV en dus Asser Boys. De Veteranencup wordt gespeeld door 35-plussers.

Terug naar de eerste avond. Op deze avond begon de Veteranencup uiterst succesvol voor Asser Boys. Alle drie de wedstrijden werden gewonnen. Er werd gespeeld tegen ACV (5-3 winst),  Achilles 1894 (2-0) en Amboina (3-0). De halve finale werd hiermee ruimschoots behaald. Mee naar de halve finales, die eveneens gisteren gespeeld werden, gingen ACV, Assen Beweegt en de uiteindelijke winnaar LEO. De halve finale tussen LEO en ACV eindigde in 4-2. De andere halve finale tussen Asser Boys en Assen Beweegt werd een ware thriller. Na afloop van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, waarna Assen Beweegt zich wist te plaatsen voor de finale door de strafschoppen beter te nemen. 

Asser Boys nam het in de wedstrijd voor de 3e plek op tegen ACV en ging opnieuw onderuit na het nemen van strafschoppen. Dit keer na een 1-1 eindstand. Even later ging LEO dus met de cup aan de haal door Asser Beweegt met 2-1 te verslaan. Al met al kon er opnieuw door iedereen worden teruggekeken op een gezellige, sportieve en zeer geslaagde Veterancup.

Programma Veteranen Cup

WEDSTRIJDPROGRAMMA zaterdag 13 januari
Sporthal Marsdijk

Verliezerspoule:
A 19.00 uur LTC – FC AMBOINA
B 19.30 uur FC ASSEN – ACHILLES 1894

Winnaarspoule:
C 20.00 uur LEO – ACV
D 20.30 uur ASSEN BEWEEGT – ASSER BOYS

21.00 uur verliezer A – verliezer B
21.25 uur prijsuitreiking 7e en 8e plaats

21.30 uur winnaar A – winnaar B
21.55 uur prijsuitreiking 5e en 6e plaats

22.00 uur verliezer C – verliezer D
22.25 uur prijsuitreiking 3e en 4e plaats

22.30 uur voorstellen van de finalisten
22.35 uur winnaar C – winnaar D
Aansluitend prijsuitreiking door wethouder Albert Smit
Winnaar van de sportiviteitsprijs is ………………

Uitnodiging ouderavond jeugd op woensdag 17 januari 2018

Geachte ouders en/of verzorgers.

De jeugd heeft de toekomst, zo luidt een bekende slogan. En dat geldt ook voor Asser Boys.
Maar hoe ziet die toekomst eruit? En hoe denken ouders en/of kinderen daarover? Daar weten wij eigenlijk helemaal niet zo veel van. Best vreemd eigenlijk, en daar willen wij graag verandering in brengen. Want wie zijn wij om over uw kind te “beslissen”. Immers uw kind en u als ouder/verzorger moeten het naar de zin hebben. Daarom nodigen wij u uit om eens met ons van gedachten te wisselen over die toekomst.
• Wat is uw mening over Asser Boys, wat verwacht u van ons.
• Hoe zouden de trainingen er moeten uitzien, en moeten de trainingstijden misschien aangepast worden.
• Hoe denkt u over voetballen op kunstgras? Moet het verbod voor kinderen onder de 13 nog gehandhaafd blijven?
• In deze koude periode zien we regelmatig kinderen zonder trainingsjack aan de kant zitten. Is dit nu een zorg voor de ouders of voor Asser Boys?
• En heel, heel misschien bent u wel bereid om, op wat voor manier dan ook, Asser Boys een handje te helpen. B.v. om op kosten van Asser Boys een cursus voor scheidsrechter te volgen, of een cursus voor jeugdtrainer?

Kortom onderwerpen genoeg om eens met elkaar te bespreken. Wij nodigen u dan ook uit voor een bijeenkomst op woensdag 17 januari in de kantine van Asser Boys. Aanvang 20.00 uur.

Wij hopen u allen te mogen begroeten.
Met vriendelijke groet,
Namens de jeugdcommissie
Jan Puper
Voorzitter Asser Boys

NB. Door een misverstand is dit bericht pas laat gecommuniceerd. Onze excuses daarvoor.

Unit4 Multivers

KiKa