Asser Boys verzuimt te scoren en verliest van SVV'04

Asser Boys heeft vandaag opnieuw een uitwedstrijd in de competitie verloren. Daar waar de ploeg van Wietze de Jong twee weken gelden nog met 2-1 onderuit ging bij VV Titan, verloor Asser Boys vandaag in Schoonebeek van SVV'04 met diezelfde cijfers. Door de nederlaag moet Asser Boys de koppositie voorlopig overdragen aan VV Dalen, dat met 3-0 Sleen wist te verslaan.

Asser Boys startte goed in de openingsfase en creëerde ook de eerste grote kans. Justin Smeenge zette prima voor op de vrijstaande Mark Modderman. Hij schoot de bal echter net naast. Na ongeveer een kwartier spelen, kreeg Asser Boys meer moeite om het goede begin voort te zetten. De wedstrijd ging slordiger verlopen, maar ondanks dat was ook de tweede kans voor Asser Boys. Maar ook Robert Termohlen wist een uitstekende voorzet niet te bekronen met een treffer. Zijn inzet van dichtbij ging hoog over het doel van SVV'04, dat slechts met een aantal kleine kansjes gevaarlijk was in de eerste helft. Beide ploegen konden hierdoor met een brilstand op het scorebord de kleedkamer opzoeken. Asser Boys met nog goede hoop op een resultaat. De ploeg was zonder geweldig te spelen al twee keer dicht bij de openingstreffer.

De tweede helft begon opnieuw rommelig en de eerste grote kans was in de 55e minuut voor SVV'04. Door goed uitkomen van keeper Marvin Bodde en een enigszins treuzelende aanvaller kon een tegentreffer voorlopig voorkomen worden. Vier minuten later kreeg Asser Boys dé mogelijkheid om op voorsprong te komen. René Westerveen werd uitstekend weggestuurd en kwam in het strafschopgebied tegenover de keeper te staan. Zijn inzet ging jammerlijk over het doel van de tegenstander. En na het missen van drie grote kansen in de wedstrijd, was het aan de andere kant wel raak. Een minuut na de misser van René Westerveen schoot Harmen Stuiver in de 60e minuut de 1-0 binnen voor SVV'04. Een enorme tegenvaller voor Asser Boys, dat zo goed een bevrijdende treffer kon gebruiken. Om toch nog een gelijkmaker te forceren, ging Sebastiaan Coevert even later mee naar voren. Dit betekende dat er achterin meer ruimte werd weggeven. Asser Boys wist toch ongeveer een kwartier voor tijd zelf gevaarlijk te worden. Er kwam opnieuw een grote kans op een doelpunt. Maar de bal ging er opnieuw niet in. SVV'04 wist even later wel opnieuw te scoren. Vanuit een hoge voorzet werd in de 77e minuut de 2-0 binnen gekopt. Asser Boys oogde aangeslagen, maar wist toch even later iets terug te doen. Door een rake kopbal van Rick Abbas in de 80e minuut werd de spanning teruggebracht in de wedstrijd. In de resterende speeltijd lukte het Asser Boys echter niet meer om nog echt gevaarlijk te worden. SVV'04 had de zaak achterin goed op orde en probeerde nog een aantal keren in de omschakeling gevaarlijk te worden. Gescoord werd er niet meer, waardoor Asser Boys opnieuw drie punten verspeelde op bezoek bij een laagvlieger.

Door de nederlaag zakt Asser Boys af naar plek twee op de ranglijst, op twee punten van VV Dalen. Volgende week staat de uitwedstrijd in Veenoord tegen SV Twedo op het programma.

Unit4 Multivers

KiKa