Asser Boys pakt in extremis drie punten tegen CEC

Asser Boys heeft vandaag na een zenuwslopende slotfase met 2-1 gewonnen van CEC. De ploeg maakte het nog lang onnodig spannend door het missen van vele opgelegde kansen, maar slaagde er uiteindelijk toch in om CEC te verslaan. In de slotfase zorgden Justin Smeenge en Wesley Mulder voor een enorme opluchting aan de Lonerstraat. 

Asser Boys begon aan de wedstrijd zonder clubtopscorer René Westerveen, die met een lichte blessure kampte. De ploeg opende fel en de openingsfase was aantrekkelijk om te zien, zonder dat er grote kansen te noteren vielen. Na de openingsfase zakte de wedstrijd wat weg. Asser Boys bleef licht de bovenliggende partij, maar had moeite met het creëren van kansen. Ook de tegenstander kreeg niet veel kansen. Pas na ongeveer 40 minuten ontstonden de eerste twee grote kansen. In eerste instantie werd CEC gevaarlijk, maar het schot in de korte hoek werd door Marvin Bodde uitstekend gepareerd. In de omschakeling werd Nick Modderman in kansrijke positie aangespeeld. Zijn schot ging echter ruim over het doel. Vijf minuten later gingen beide ploegen bij een 0-0 stand aan de thee.

In de tweede helft werd Asser Boys voor het eerst gevaarlijk door een vrije trap van Robert Termohlen in de 53e minuut. Zijn schot ging laag over de grond en kon gekeerd worden door de doelman van CEC. Drie minuten later wisten de bezoekers wel te scoren. Door een doelpunt van Jos Prummel in de 56e minuut kwam CEC op een 0-1 voorsprong. Een doemscenario dreigde voor Asser Boys en de licht geblesseerde René Westerveen werd alsnog in de ploeg gebracht voor Kees Vianen. De entree van Westerveen zorgde al vrij snel voor meer dreiging van de kant van Asser Boys. In de tien minuten na zijn komst werd er eerst een bal van de lijn gehaald (van dichtbij vanuit de kluts ingeschoten). Vervolgens schoot Rick Abbas vanuit een kansrijke positie over en daarna schoot Hamada Qasem op aangeven van René Westerveen van dichtbij over een leeg doel. Asser Boys bleek de tegenslag goed te verwerken, maar verzuimde zichzelf te belonen met een treffer. De zeer belangrijke gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch. In de 85e minuut kopte Robert Termohlen een voorzet terug op de inlopende Justin Smeenge. Hij tikte beheerst de 1-1 binnen. Maar Asser Boys wilde meer en bleef druk zetten naar voren. In blessuretijd werd dit beloond. Na een strakke voorzet van de met een uitstekende diepte-pass weggestuurde Robert Termohlen kopte Wesley Mulder in de 92e minuut de 2-1 binnen. Een grote ontlading volgde bij spelers, staf en supporters. In de minieme resterende extra speeltijd werd CEC niet meer gevaarlijk, terwijl René Westerveen nog verzuimde om de 3-1 te maken. De scheidsrechter floot voor het eindsignaal en Asser Boys had de comeback voltooid.

Door de 2-1 overwinning op CEC en de nederlagen van concurrenten Dalen (2-1 nederlaag bij Zwartemeer) en Sleen (2-0 nederlaag bij Ter Apel) herovert Asser Boys bovendien de koppositie in de Derde Klasse C. Volgende week verdedigt Asser Boys de koppositie als het op bezoek gaat bij VV Musselkanaal.

Unit4 Multivers

KiKa