Asser Boys wint verdiend van FC Ter Apel '96

Asser Boys heeft vanmiddag met 3-1 gewonnen van FC Ter Apel '96. De score van de wedstrijd had een stuk hoger kunnen uitvallen. De ploeg uit Assen verzuimde meerdere keren om afstand te nemen van de tegenstander. De beslissing van de wedstrijd viel uiteindelijk pas in de 82e minuut.

De wedstrijd opende gelijk aantrekkelijk. Kansjes waren er aan de zijde van Asser Boys voor Robert Termohlen en René Westerveen. Ook FC Ter Apel was tweemaal dicht bij de openingstreffer. Marvin Bodde wist echter in beide gevallen uitstekend redding te bieden. In de 17e minuut was het voor Asser Boys wel raak. In eerste instantie werd een schot van René Westerveen nog gekeerd, maar de rebound van Robert Termohlen trof wel doel. De Assenaren verzuimden vervolgens een aantal maal om verder afstand te nemen en kregen hier de rekening op harde wijze voor gepresenteerd. In de 42e minuut kwam FC Ter Apel vanuit het niets door een doelpunt van Sander Egbers op gelijke hoogte.

Ook in het begin van de tweede helft was Asser Boys de gevaarlijkste ploeg. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Nick Modderman. Zijn schot belandde in het zijnet. In de 59e minuut was Asser Boys wel doeltreffend. René Westerveen kapte zijn tegenstander uitstekend uit en schoot gericht de 2-1 binnen. In de fase na de 2-1 verzuimde Asser Boys opnieuw om de marge uit te breiden. Onder andere een schot van Mark Modderman kon nog maar net gepareerd worden. In de 82e minuut kwam de bevrijdende treffer er alsnog. Robert Termohlen schoot laag over de grond de 3-1 binnen. Nadat Justin Smeenge nog een levensgrote kans mistte in de slotfase, bleek dit ook de eindstand te zijn. Een mooie 3-1 overwinning tegen een goed geklasseerde ploeg (FC Ter Apel '96 bezette voorafgaand aan de wedstrijd de zesde plaats).

Volgende week vervolgt Asser Boys de titelrace op bezoek bij VV Sleen, de huidige nummer vijf van de ranglijst.

Unit4 Multivers

KiKa