Asser Boys blijft in de titelrace na een 1-1 gelijkspel in Dalen

Asser Boys moest vanmiddag op sportpark 't Grootveld aantreden tegen koploper VV Dalen. Asser Boys en Dalen hadden voorafgaand aan het treffen evenveel punten, maar op basis van het doelsaldo ging de ploeg uit Dalen Asser Boys op de ranglijst net voor. Dit is overigens niet van doorslaggevend belang bij de eindclassificatie, want er volgt een beslissingswedstrijd wanneer de ploegen in puntenaantal aan het eind van de rit nog steeds gelijk staan. Over publieke belangstelling viel niet te klagen, want naast het massaal toegestroomde thuispubliek was ook Asser Boys goed vertegenwoordigd door ongeveer 80 supporters. Daarnaast was ook RTV Drenthe aanwezig om opnames te maken voor het programma Onze Club.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd werd een heuse sfeeractie gehouden door het thuispubliek. Met fakkels werd gepoogd het belang van de wedstrijd duidelijk te maken voor de spelers van VV Dalen. Het was echter Asser Boys dat als betere ploeg uit de startblokken kwam. De eerste kans van de wedstrijd was voor Nick Modderman. Op aangeven van René Westerveen schoot hij echter te zacht in om doeltreffend te zijn. Ook de volgende kansen waren voor Asser Boys. Eerst kopte een speler van Dalen ternauwernood naast zijn eigen doel, vervolgens schoot de weggestuurde René Westerveen over en ook Justin Smeenge wist zijn kans niet te benutten. Zijn gekrulde schot belandde naast het doel. Na 35 minuten was opeens de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap werd van dichtbij ingekopt, maar Marvin Bodde wist uitstekend te keren. De verdiende voorsprong voor Asser Boys kwam er uiteindelijk vlak voor rust. In de 43e minuut schoot Robert Termohlen na een prima combinatie laag over de grond de 0-1 tegen de touwen. Dit was enkele minuten later ook de ruststand. Asser Boys ging verdiend aan de leiding.

De 2e helft vertoonde een compleet ander wedstrijdbeeld. Asser Boys kreeg dan nog wel de eerste grote kans (vanuit een corner kon een schot van Rick Abbas ternauwernood gekeerd worden), maar vervolgens was het vooral Dalen dat de bovenliggende partij was. De gelijkmaker kwam al snel. Vanuit een corner schoot Martijn Heerkes in de 52e minuut de 1-1 binnen. Asser Boys kreeg het moeilijk, maar ondanks dat hoefde Marvin Bodde niet vaak in actie te komen. Op de momenten dat Dalen gevaarlijk werd, gingen de schoten veelal naast of over het doel. Door de kopkracht van Dalen zorgden de vele hoekschoppen echter wel voor constante dreiging. Asser Boys moest in de tweede helft ook meer overtredingen begaan om de tegenstander in bedwang te houden. Dit leidde tot gele kaarten voor Kees Vianen en Wesley Mulder. In de slotfase werd Bobby Lammerts zelfs uit het veld gestuurd na twee gele kaarten. Dalen wist echter niet meer te scoren en Asser Boys mistte in de slotfase de kracht om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. En zo eindigde topper in de Derde klasse C in een 1-1 gelijkspel.

Door het gelijke spel blijven Dalen en Asser Boys onveranderd de ranglijst aanvoeren, op 4 punten gevolgd door Sleen en 5 punten gevolgd door Stadskanaal. Asser Boys sluit het seizoen af tegen LEO (thuis) en Stadskanaal (uit), terwijl Dalen CEC (uit) en Titan (thuis) nog treft.

Unit4 Multivers

KiKa