Workshop gedrag (g)een probleem!

Om het ontwikkelen van een veilig sportklimaat voor trainers en kinderen te bevorderen, organiseren Special Heroes en Vaart Welzijn in samenwerking met het Hanze Instituut voor Sportstudies op maandag 15
januari van 19.00 tot 21.30 een workshop over het omgaan met jongeren met gedragsproblemen in de sport. De workshop wordt gehouden bij Asser Boys.

Het is vaak een hele kluif om deze doelgroep van de juiste begeleiding te voorzien. Het is bijna een natuurlijke reactie om uit je slof te schieten wanneer een speler voor de zoveelste keer niet oplet. Maar hoe is probleem- gedrag te voorkomen? En wat doe je als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop: "Gedrag geen probleem!" Deze workshop wordt gegeven door Arjan Pruim, expert op het gebied van omgaan met probleemgedrag.

Het wordt een interactieve avond met de nadruk op hoe theorie in de praktijk gebruikt kan worden! Deze avond is ook zeer geschikt voor verenigingen die (nog) geen "speciaal" aanbod hebben, maar die wel kinderen en/of jongeren met gedragsproblemen (denk bijvoorbeeld aan ADHD, PDD-NOS of autisme, maar ook aan 'moeilijke' sporters zonder een label) in reguliere teams hebben.

Het programma ziet er als volgt uit:

18.45 - 19.00 Ontvangst met koffie en thee
19.00 - 19.25 Welkom + inleiding door Arjan Pruim
19.30 - 20.10 Sportieve ronde 1 + evaluatie
20.10 - 20.50 Sportieve ronde 2 + evaluatie
20.50 - 21.00 Gezamenlijke afsluiting
21.00 - 21.30 Netwerkmoment

Locatie Asserboys, Lonerstraat 100-A, 9403 TD Assen

Aanmelden graag zsm via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Unit4 Multivers

KiKa