Asser Boys pakt de handschoen op om het zogeheten ‘wandelvoetbal' te introduceren.

Assen staat aan de vooravond van ‘wandelvoetbal’. Ondanks fysieke beperkingen willen (oud-)voetballers nog wel een balletje trappen, maar het gewone voetbal is voor velen onverantwoord. Met de invoering van 'wandelvoetbal' met aangepaste spelregels wordt het toch weer mogelijk. Elders zijn al spelers van boven de tachtig, dus waarom niet in Assen? Buitenspel is er niet meer. De sliding is verboden. Duwen is niet toegestaan, zelfs de schouderduw is uit den boze. Er wordt gespeeld op een kwart veld met zes spelers per team. Een keeper is niet nodig. Het doel is klein en een meter hoog. Dat komt, omdat de bal niet boven heuphoogte mag komen. Vrije trappen zijn allemaal indirect en als de bal ‘uit’ is, moet deze met de voet opnieuw in het spel worden gebracht. Maar bovenal: er mag niet worden gerend. Aan de basis van de spelregels ligt het voorkómen van blessures. Op medisch gebied wordt aandacht besteed aan de spelers door periodiek een fitheidstest te doen.

Riemer DikAsser Boys start het ‘wandelvoetbal’ mogelijk al vanaf september. Om te beginnen op de woensdagochtend, wanneer rond half tien de koffie klaar is. Daarna volgt een lichte opwarmtraining onder leiding van Riemer Dik  en het befaamde partijtje. Na afloop volgt een gezellige nazit. Hieruit blijkt, dat zeker aandacht wordt besteed aan het sociale aspect. Af en toe zullen wedstrijden worden georganiseerd in samenwerking met andere clubs. In Nederland wordt momenteel wandelvoetbal aangeboden door 29 clubs, in onze regio zijn dat HZVV en FC Groningen.

Om mee te doen wordt van de spelers verwacht, dat zij lid worden van de Vrienden van Asser Boys. Je bent al vriend of vriendin van Asser Boys voor een minimale bijdrage van € 10 per jaar  en je levert daarmee een welkome bijdrage aan het voortbestaan en de ontwikkeling van de vereniging.

Unit4 Multivers

KiKa