Topkids 2 start met doelpuntenfestival

Na een rumoerige ‘transferperiode’ volgde voor Topkids 2 de start van de nieuwe competitie. Met een bijna compleet nieuwe ploeg reisden leiders Bonne en Tjeerd af naar Stadskanaal. Op Steffen en Rick na (de eigen kinderen bleven trouw aan hun vaders !!) bestond de ploeg verder uit Nick, Michael, Joël, Jannes en debutant Tjeerd (jr. in dit geval).

In de eerste wedstrijd tegen SJS bleek dat de spelers al snel hun vertrouwde posities opzochten. Steffen uiteraard onder de lat (de lat overigens gesponsord door MacDonalds), Tjeerd achterin, Nick en Joël op het middenveld, Jannes en Michael voorin, terwijl Rick bij de hoekvlag naar het passerende verkeer stond te kijken. Voor rust liep alles voorspoedig. Jannes zorgde met twee goals voor een ruime voorsprong, terwijl Michael met een prachtige lob voor de 3-0 tekende. Achterin liep Tjeerd alle gaatjes dicht, terwijl Joël en Nick voor een goede aansluiting naar de voorhoede zorgden. Na de pauze was er toch sprake van enige verslapping. Via een prachtige rush zorgde de tegenstander voor 3-1 en dat leidde tot een wat mindere periode voor de boys uit Assen. Gelukkig maakte Jannes zijn derde (4-1) en daarmee was het verzet van de tegenstander gebroken. Ze kwamen nog wel terug tot 4-2 uit een ouderwetse scrimmage, maar het slotakkoord was voor Joël die een corner prima binnen tikte (5-2). De eerste overwinning was een feit. 

Daarna volgde de wedstrijd tegen Kids United uit Groningen. Een tegenstander van een wat ander kaliber en dat bleek al snel. Uit een penalty scoorden zij de 0-1 na een handsbal van Jannes. Gelukkig herpakten wij ons snel en via een verwoestend schot van diezelfde Jannes was het al snel weer gelijk. Het spel golfde daarna op en neer en dus kon het gebeuren dat bij rust de stand 2-2 gelijk was (doelpunt Michael). In de rust werden de heren er op gewezen dat met goed samenspel er nog veel meer te halen viel, maar helaas lette niet iedereen even goed op. Terwijl de ploeg uit Groningen via bekeken spel al snel uitliep naar 2-4 werden wij steeds slordiger in onze passing. In plaats van de bal rustig het werk te laten doen volgde er veelal een enorme poeier naar voren of over de achterlijn. Met name Jannes hield in al zijn ijver (en soms verkeerde energie) niet het juiste overzicht. Toch kregen wij nog prima mogelijkheden, maar Michael mikte helaas over. Tjeerd maakte daarna de aansluitingstreffer (3-4), maar vlak daarna volgde er toch weer een penalty tegen na weer een handsbal van ons uit een corner (3-5). Jannes zorgde er voor dat de spanning voelbaar bleef (4-5) en via een wereldredding van Steffen begonnen we er weer in te geloven. Helaas mocht het niet zo zijn, de kids uit Grunn maakten de 4-6 en ondanks een prima uitgespeelde goal van Nick tot slot (5-6) kwamen we wat net tekort.

Al met al een doelpuntrijke middag, waarbij vooral het samenspel, overzicht houden en soms de rust even bewaren de verbeterpunten zijn voor de komende wedstrijden.

Verslag opgesteld door: Tjeerd van der Meulen

Unit4 Multivers

KiKa