Mooie seizoensopening voor Topkids 1

Ze stonden er allemaal klaar voor. Voor het eerst na de zomervakantie waren er weer wedstrijden voor de Top Kids. Voor het zover was werd er eerst een teamfoto gemaakt die op de site van Asser Boys te bewonderen is. Omdat Top Kids 1 en 2 in dezelfde klasse uitkomen zijn de teams zodanig verdeeld  dat ze ongeveer even sterk zijn. Daarover is stevig onderhandeld. Het was prachtig weer en iedereen had er zin in.

De 1e wedstrijd was tegen Broekster Walden. Het was zeer aan elkaar gewaagd met over en weer kleine kansjes. Thomas die bij het inspelen een bal in het gezicht had gekregen toonde zich een bikkel en kon na enige tijd ook aanvangen. In de verdediging deed hij zijn uiterste best. Marleen op rechts en Jeffrey in het centrum speelden een prima partij voetbal. Keer op keer veroverden ze de bal of liepen de gaatjes dicht en speelden keurig af naar medespelers . Hierbij werd Cesar (rechts op het middenveld) regelmatig gevonden en hij leverde regelmatig een voorzet af waardoor het behoorlijk dreigend werd. Robert (links op het middenveld) was de man van de loopacties. Hij had last van zijn teen zei hij, maar daar was niets van te merken of het was op slag genezen. Overal was hij te vinden en rende van achter naar voren en van links naar rechts. Nu nog een goeie voorzet geven en dan is het helemaal goed. Misschien ook wat meer doseren want je kunt op het laatst niets meer. Daniel die centraal stond bleef dat ook en keek nog even de kat uit de boom. Cesar met 1 van  zijn voorzetten speelde Jeremy aan en zijn schot bracht de 1-0 op het bord. Wouter de linkerspits was zeer nuttig want hij liep alles keurig dicht en zodoende wist hij de bal weer in de ploeg te brengen. Vervolgens was er een speler van B.W. die de verkeerde kant op ging en zijn daverend schot net naast zijn eigen doel schoot. Na een vakkundig uitleg wist ook die hoe het in elkaar stak. Kort voor rust kreeg men bij ons in de verdediging de bal niet weg en kwam voor de voeten van B.W en dat was 1-1.

Na de rust waren er kleine kansen over en weer maar Ben onze keeper op knieën redde prima op vooral schoten uit de 2e lijn. Aan de andere kant wist ook de keeper zijn doel schoon te hoeden.  Een prachtige voorzet van Jeremy werd vervolgens niet benut en vlak voor het einde wist de keeper van B.W een prachtig laag schot van Jeremy uit de hoek te halen. 1-1 eindstand dus. 

De 2e wedstrijd was tegen Drachten. Er waren veel groten waar men bij ons nogal tegen op zag maar dat viel uiteindelijk mee. Het ging wederom gelijk op. Wederom was er een voorzet van Cesar die Jeremy in kansrijke positie bracht maar helaas deze keer was het niet raak. Even later was men achterin niet helemaal goed bij de les waar Drachten dankbaar gebruik van maakte. 0-1 dus. Weer even later blokte men niet goed en kreeg een Drachten speler de kans op 2-0 en dat was het ook. Marleen vond het nu wel welletjes. Bij haar kwam er vervolgens niemand meer langs wat ook van goed invloed was op de andere spelers. Men zat er korter op en er werd beter gecombineerd. Dit resulteerde in een enorme kans voor Wouter maar helaas de bal wou er niet in.

Na de rust moest Ben direct aan de bak. Zijn redding zorgde er voor dat we niet verder achter kwamen te staan. Marleen verdedigde daarop keurig uit en bediende Cesar. Zijn strakke voorzet werd schitterend binnen geschoten door Jeremy. Zou het dan toch nog lukken? Het had er alle schijn van, helemaal toen Ben tot 2x toe in luttele seconden een fabelachtige redding verrichtte. Net als je denkt dat het er in zit gebeurd het tegenoverstelde. Men kreeg de bal niet uit de verdediging en zo kon er een voet van Drachten de bal over de lijn drukken. En kort daarop was een klutsbal die er in vloog. 1-4 dus. De fut was er uit en Drachten vond het verder ook wel goed zodat dit ook de eindstand werd. 

Al met al waren het leuke wedstrijden met toch aardig wat goeie acties. Vooral op de voorzetten van met name Cesar is er veel mogelijk. Als men daarop beter inloopt dan is een schot uit de 2elijn heel gevaarlijk en dan met name Jeremy met zijn harde schot is dan heel kansrijk. Verder was de inzet uitstekend.

De scheidsrechters Riemer en Remco worden bedankt voor de inzet evenals de supporters voor de aanmoedigingen.

Verslag opgesteld door: Willem Timmer

Unit4 Multivers

KiKa