Een mooie voetbal ochtend, prima sfeer in de groep, het zonnetje scheen, wat willen we nog meer?

Vandaag de tweede ronde competitiewedstrijden van Topkids 1. Wouter moest eerst nog even proef zwemmen en ja, mag afzwemmen voor zijn a diploma! Na het zwemmen meteen voetbalkleren aan. In de auto scheenbeschermers, sokken en schoenen aan. Aangekomen in Friesland, kon hij meteen het veld op. Daar waren de andere Topkids net begonnen met de eerste wedstrijd tegen Kids United 2. Willem, Jeremy, Nick, Marleen, Jeffrey, Martijn, Wouter en onze keeper Ben.

Al snel viel de 1-0 voor ons door een eigen doelpunt. Dat gaf vertrouwen en er werd leuk gevoetbald, soms goed overgespeeld en soms kon dat ook nog wel wat beter. Nick rechtsvoor werkte heel hard, gaf mooie voorzetten en had soms ook zelf kans om te scoren wat helaas steeds net niet lukte. Martijn, Jeremy en Willem hadden meer geluk en scoorden wel. Ook Wouter, spring in het veld, rent het hele veld over kreeg een paar kansen, maar schoot maar net over, nou ja oké beetje heel erg hoog over. Jammer, de poging was prima! Jeffrey en Marleen hielden achter alles goed dicht en Ben had niet heel veel te doen. Twee kansen voor Kids United en die gingen er allebei in, onhoudbaar voor Ben. Eindstand van deze wedstrijd was 8-2. 

De jongens wat drinken en toeschouwers de kantine in. Praten over vroeger, neemt veel tijd in beslag. De Topkids waren alweer bezig tegen Broekster Walden, toen de toeschouwers er een keer aan kwamen lopen. Gelukkig nog niet veel gemist, het was nog 0-0. Snel werd duidelijk dat dit een spannende pot zou worden. Over en weer wat kansen. De verdediging had meer te doen, en Ben ook. Die prachtige reddingen verrichte. Hoe de score precies ging weet ik niet meer. Wel weet ik dat het op een gegeven moment 2-2 was. Dat was ook de uitslag van de vorige wedstrijd tegen Broekster Walden. Dat zou nu niet weer gebeuren besloten de Topkids en ze liepen uit naar 4-2. Dat is binnen dachten de spelers en de toeschouwers ook. Maar Broekster Walden kwam weer terug tot 4-3. Willem ging mee verdedigen, samen met Marleen die weer veel ballen onder schepte, Jeffrey, nooit tevreden met zijn eigen spel, maar heel goed bezig was, hielden ze de boel dicht. Aan beide kanten nog wel kansen. Aan de kant liep de spanning ook hoog op. Zowel bij de thuisploeg als de mee gereisde supporters van Topkids. Eindelijk het fluitsignaal, de handen in de lucht. Leider Jan, depte het zweet van zijn voorhoofd. De zes punten konden mee genomen worden naar Assen. Een mooie voetbal ochtend, prima sfeer in de groep, het zonnetje scheen, wat willen we nog meer?

Verslag opgesteld door: Jolanda Moes

Unit4 Multivers

KiKa