Topkids 2 zoekt de juiste positie…

De tweede competitieronde voor Topkids 2 begon met het nemen van de gebruikelijke elftalfoto voor het nieuwe seizoen. Aangezien Jan en Willem wel thuiswedstrijden hadden weten te ‘ritselen’ was er van Topkids 1 al een foto gemaakt. De technische staf van Topkids 2 was dit niet gelukt (foutje heren?!). Dus moest voordat we naar Emmen afreisden eerst het bekende plaatje nog worden geschoten. Overigens stond de fotograaf al op 3 oktober – de week ervoor – met zijn toestel in de aanslag omdeze foto te maken, maar moest hij na een tijdje constateren dat het lastig fotograferen is zonder onderwerp! Na de juiste posities voor de foto ingenomen te hebben en het kiekje was gemaakt werd koersgezet naar Emmen waar ons de tegenstanders EHS’85 / Happy Kidz en SJS wachtten deze middag.

In de eerste wedstrijd tegen EHS werd al snel duidelijk dat het een moeilijke middag ging worden. De nummer 8 bij de tegenstander strooide met crosspasses dat het een lieve lust was en ook het balletje buitenkant voet was hem niet onbekend. Tegen zoveel voetbalvernuft waren wij niet opgewassen. Tevens viel het op dat de veldbezetting bij ons niet helemaal in orde was. Bij menige tegengoal stond Giedo in zijn eentje het fort te verdedigen, terwijl bij menige bal naar voren er vaak van een voorhoede geen sprake was. In de rust trachtte de technische leiding dit te herstellen, maar helaas bracht dit bijna geen verbetering. De eerste wedstrijd ging dan ook met 6-0 verloren.

In de tweede wedstrijd tegen SJS was er meer sprake van evenwicht tussen de ploegen. Met Jannes in doel in plaats van Steffen kwam SJS voor rust op 0-1, maar na rust kwamen wij via een eigen doelpunt uit een corner weer langszij. Hierna kregen wij nog volop mogelijkheden via Michael, Stan en Jeffrey om te scoren, maar de juiste richting werd helaas niet gevonden en ook de keeper van de tegenstander was in bloedvorm. De kansen niet benutten betekent een doelpunt tegen krijgen en dit gebeurde dan ook prompt (1-2). Gelukkig redde Tjeerd uit een prima ingestudeerde corner nog een puntje voor ons (2-2), maar er had bij beter samenspel meer ingezeten.

Verslag opgesteld door: Tjeerd van der Meulen

Unit4 Multivers

KiKa