Workshop Gedrag geen probleem! - Goed Gedrag begint bij mij!

Beste jeugdleider, trainer/coach, betrokkene, vak- of groepsleerkracht,

Om het ontwikkelen van een veilig sportklimaat voor trainers en kinderen te bevorderen organiseren Special Heroes en AssenBeweegt! / Vaart Welzijn in samenwerking met het Hanze Instituut voor Sportstudies op woensdag 2 december van 19.00 tot 21.30 een workshop over het omgaan met jongeren met gedragsproblemen in de sport.

Maar hoe is probleemgedrag te voorkomen? En wat doe je als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop: “Gedrag geen probleem!” Deze workshop wordt gegeven door Arjan Pruim en Robert Kiers, beiden experts op het gebied van omgaan met probleemgedrag.

Aanmeldingen ontvangen wij graag vóór 27 november. De toegang is gratis! Je kunt je online inschrijven. Zorg ervoor dat je binnen sportkleding aan hebt.

Bekijk de Flyer Goed gedrag begint bij mij. Tips en praktische handvatten door experts. Nog vragen, dan horen wij die graag .

Het is vaak een hele kluif om deze doelgroep van de juiste begeleiding te voorzien. Het is bijna een natuurlijke reactie om uit je slof te schieten wanneer een speler voor de zoveelste keer niet oplet.

Het wordt een interactieve avond met de nadruk op hoe theorie in de praktijk gebruikt kan worden! De avond vindt plaats in een zaal, maar is ook bedoeld voor sportverenigingen die buiten actief zijn. Daarnaast is deze avond zeer geschikt voor verenigingen die geen “speciaal” aanbod hebben, maar die wel kinderen en/of jongeren met gedragsproblemen (denk bijvoorbeeld aan ADHD, PDD-NOS of autisme, maar ook aan ‘moeilijke’ sporters zonder een label) in reguliere teams hebben. 

De workshop is op woensdag 2 december en wordt gehouden bij MFA het Schakelveld, Witterhoofdweg 1G, Assen. Het programma start om 19.00 uur (met inloop vanaf 18.45) en duurt tot 21.30 uur.

Het programma ziet er als volgt uit:

18.45 – 19.00    Ontvangst met koffie en thee
19.00 – 19.25    Welkom + inleiding door Arjan Pruim
19.30 – 20.10    Ronde 1 in de sportzaal + evaluatie
20.10 – 20.50    Ronde 2 in de sportzaal + evaluatie
20.50 – 21.00    Gezamenlijke afsluiting
21.00 – 21.30    Netwerkmoment 

Rita Buikema                                                                  Oscar Elsinga
Verenigingsadviseur AssenBeweegt! / Vaart Welzijn            Regionaal Projectleider Special Heroes
Noordersingel 33                                                             Duukelaar 22
9401 JW Assen                                                               8802 DL Franeker
T 0622963359                                                                T 0611764656
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                    E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Arjan Pruim is docent op het Hanze Instituut voor Sportstudies. Hier geeft hij les aan sportstudenten binnen de context speciaal onderwijs. Door zijn jarenlange ervaring in het speciaal onderwijs heeft Arjan zich gemanifesteerd als een expert op het gebied van omgaan met probleemjongeren. Sinds 2 jaar heeft Arjan een eigen bedrijf: Link 2 sport. Het doel van Link 2 Sport is het bevorderen van sportdeelname en sportbeleving van kinderen met gedragsproblemen binnen de reguliere sportvereniging. 

Robert Kiers is de lokale expert. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als docent in het bewegingsonderwijs. Hij is het grootste deel van zijn carrière werkzaam geweest bij RENN4, het Regionaal Expertisecentrum Noord Nederland, Cluster 4 onderwijs. Dit is een onderwijsinstelling voor kinderen en jongeren met ernstige gedragsproblematiek. Robert kan met zijn energie, enthousiasme en expertise deze workshop tot een leuke én leerzame ervaring maken.

Unit4 Multivers

KiKa