Topkids 2 doet aan gezichtsbedrog ….

Op zaterdag 7 november werd koersgezet naar Sportpark Het Noorden in de stad Groningen voor de derde reeks wedstrijden in deze competitie voor de heren van Topkids 2. Onder een aangename temperatuur, maar met ietwat druilerig weer werd afgetrapt tegen de gastheren en dames van Kids United. De bedoeling was deze keer om toch wat meer vanuit een vaste positie (in het geval van Rick letterlijk) op het veld te gaan voetballen en daarbij de bal het werk te laten doen. In de eerste helft lukte dit aardig. We deden goed mee, maar de eindpass liet vaak te wensen over. De verdediging stond goed, maar de coördinatie ontbrak nog wel eens, waardoor teveel spelers dezelfde man stonden te dekken.

Lees meer - klik op Continue Reading!!

Ook de voetbalwijsheid dat je nooit door het midden uitverdedigt, maar altijd via de zijkanten werd een paar keer vergeten. Ondanks een prima kans voor Stan, die door de keeper helaas net werd gered gingen we rusten met een 0-1 achterstand (doelpunt uit een afgeslagen corner). In de tweede helft hetzelfde beeld , maar ondanks prima schoten van Joel en Tjeerd weer geen doelpunten voor ons, maar nog wel twee voor ‘de verenigde kinderen’, waardoor de eindstand 0-3 werd.

In de tweede wedstrijd tegen EHS’85 uit Emmen verving Jannes Steffen onze keeper. Ook in deze wedstrijd leken wij weer leuk mee te doen. Michael, Guido en Jeffrey hielden de boel achterin in het begin een hele tijd dicht, maar voorin wilde de bal maar niet goed vallen. Ondanks verwoede pogingen van Tjeerd, Stan en Yasien kwamen wij niet tot scoren. De ploeg uit Emmen prikte er uiteindelijk vijf binnen, waardoor ook deze wedstrijd met 0-5 verloren ging. Resumerend kwamen de leiders tot de conclusie dat het vaak lijkt dat we goed meedoen, maar dat het gogme ontbreekt om dit in doelpunten te vertalen, waardoor we vaak achter de feiten (en tegenstanders) aanlopen. Een kwestie van een lange adem ……..

Tjeerd.

Unit4 Multivers

KiKa