1e editie Oase Cup voor oppermachtig De Weide

Damesvoetbal zit in de lift, evenals de 7 tegen 7 variatie. Bij Asser Boys is dit samengevoegd wat tot resultaat heeft geleid dat op vrijdagavond 13 november een 7 tegen 7 toernooi werd gehouden. 

De eerste editie van de Oase Cup is een zegetocht geworden voor De Weide. De zaterdagclub uit Hoogeveen verscheen vrijdagavond met twee teams op de velden van Asser Boys en manifesteerde zich tijdens de poulewedstrijden als de gedoodverfde favoriet. Zonder een tegengoal te incasseren werden de beide teams van trainer/coach Rudy Mensing poulewinnaar.

In de finale liet het eerste vrouwenteam niet met zich sollen en met een zevenklapper werd het tweede team verslagen (7-0).

Het organiserende Asser Boys wist weliswaar een puntje af te snoepen van De Weide 2, maar op doelcijfers misten de Asser vrouwen de finale. In de strijd om de derde plaats straften zij Rolder Boys af (4-0). De ervaring van De Weide stak schril af tegen de ploegen van Gieten en FC Assen, die voor het eerst 7tegen7 speelden. Ondanks het klassenverschil kan ieder terugkijken op een geslaagd toernooi, dat een vervolg zal krijgen na de voorjaarsreeks in 2016.

Uitslagen wedstrijden poule A en B en de finalepoule.

Unit4 Multivers

KiKa