Groots Sinterklaasfeest bij Asser Boys

Ook dit jaar heeft Sinterklaas Asser Boys weer bezocht.

De middag begon een beetje rommelig, omdat er bij aankomst in de kantine alleen twee pieten binnenkwamen, en die waren  Sinterklaas en de hoofdpiet kwijt, maar met behulp van enige Hulp-Piet-Kinderen waren de ‘ vermisten’ snel gevonden. Voor de pauze mochten er een aantal kinderen bij Sinterklaas komen, een verhaaltje vertellen en werden er diverse liedjes voor de Sint gezongen

Dit alles werd op vakkundige wijze aan elkaar gekletst, door onze super spreekstalmeester Edzo Kuipers.
Waarvoor Hulde!! Klik op lees meer voor het volledige verslag van Johan de Jonge.

Foto’s van deze middag worden naar de Facebook-site van Asser Boys gestuurd en worden selectief geplaatst, op de Facebook-site van Johan de Jonge.

Na de pauze werd er de Sinterklaas Voice gehouden en werden René, Elroy en Alan naar voren geroepen, om de kinderen, die een liedje zongen, te beoordelen. Alle drie draaiden ze de stoelen. Maar wat ze toen nog niet wisten, was, dat ze nu zelf beoordeeld zouden worden, op hun zang en kennis van de bekende Sinterklaasliedjes, met als Jury-leden, de zwarte pieten. Eén van de pieten vond het maar niet om aan te horen en deed de vingers in de oren. Uiteindelijk kwam toch alles goed en werden de cadeautjes uitgedeeld.

Na het maken van een groepsfoto, als herinnering aan deze zeer geslaagde middag, moest Sinterklaas en zijn drie zwarte pieten snel weer weg, omdat ze nog heel veel andere kinderen moesten bezoeken, voordat ze weer terugkeren naar Spanje.

Opvallend van Sinterklaas was wel, dat hij een beetje moeite had met het voorlezen van een bepaalde voetbalploeg, waarvan één van de kinderen een groot fan is, t.w.: AJAX. Het kan zijn, dat de vermoeidheid bij de Sint was toegeslagen en dat hij het daardoor het overliet, aan Edzo, die zijn leesbril wel bij zich had.

Het Sinterklaasfeest was ook dit jaar weer een heel geslaagde happening, die door Sien en met hulp van de veel vrijwilliggers tot stand is gekomen. Sien bedankt dan ook de Sint en zijn pieten en daarnaast alle vrijwilliggers, Jan voor de Sinterklaasliedjes, Bart en Jan voor de Bardienst, John voor het vervoer en Gastvrouw Karin , die achter coulissen,  de Sint en zijn pieten mocht verwennen!!

Na afloop werd de kantine met behulp van de ouders de kantine schoongemaakt en weer in  orde gebracht.

Foto’s van deze middag worden naar de Facebook-site van Asser Boys doorgestuurd en worden selectief geplaatst, op de Facebook-site van Johan de Jonge.

 

Unit4 Multivers

KiKa