Mark Modderman verheugt zich op stadskraker ‘We gaan volle bak voor de winst’

Voor veel Asser voetballiefhebbers stond komende zondag al geruime tijd rood omcirkeld. Het ‘grote treffen’ in de derde klasse B, de Asser stadskraker Asser Boys - FC Assen. De volksclub uit Assen-Oost tegen het ‘chique’ Kloosterveen.

Beide teams zijn deze week totaal gefocust op elkaar, het belooft een intense derby te worden aan de Lonerstraat. 

Klik hieronder op lees meer voor het gehele interview met Mark Modderman. (bron AsserCourant.nl/sport - tekst Robbert Willemsen)

Het is ook een botsing tussen de koploper in 3B, FC Assen, en een Asser Boys dat dit seizoen maar moeizaam op gang kwam. Na een goede voorbereiding leed de formatie van trainer Wietze de Jong maar liefst zes nederlagen op rij. 

Ook routinier Mark Modderman (28) moest met lede ogen toezien hoe de blauwwitte machine maar bleef haperen. “Tja, op een of andere manier liep het gewoon niet. Natuurlijk, we hadden een nieuwe trainer, nieuwe spelers en onze spits René Westerveen was vertrokken. In de voorbereiding ging het heel aardig, maar in het begin van de competitie viel het plots flink tegen.” 

Puzzelen

Het noopte De Jong tot puzzelen. De coach begon te schuiven met spelers en zo kon het gebeuren dat ‘allrounder’ Modderman zichzelf op verschillende posities terugvond. Overal op het middenveld, centraal achterin en tenslotte rechtsback. Het maakt de speler zelf niet zoveel uit waar hij staat. “Ik speel waar de trainer me nodig denkt te hebben en waar ik het best functioneer voor het team. Daar is een trainer ook voor en ik moet zeggen, dat heeft De Jong goed gedaan. Hij deed geen gekke dingen en bleef net zolang sleutelen tot het goed stond. En dat is zeker een compliment waard.” 

Tijdens de haast legendarische bekerwedstrijd in de mist contra Noordster kwam de grote ommekeer. Na een 0-3 achterstand won Asser Boys in een knotsgek duel uiteindelijk met 7-5. Modderman: “Zo’n wedstrijd hadden we inderdaad even nodig. Heel goed voor het moraal, absoluut. Het voelde ook een beetje als een bevrijding, vanaf dat moment stond iedereen er weer honderd procent achter.”  

Wat volgde was een zegereeks in de competitie van zes duels en een zeer knappe bekerwinst op Hoogeveen. “Het was in die wedstrijd in de laatste fase alleen nog  maar tegenhouden, maar als dat dan óók lukt… Ja, dat geeft een heel goed gevoel.” 

Wisselvallig

Dat het vaak nog wat te wisselvallig is, erkent ook Modderman. De wedstrijd tegen VAKO vorige week was daar een ultiem voorbeeld van. Een slechte eerste helft werd in het tweede bedrijf weer rechtgezet. Modderman was toen een van de gangmakers en nam het elftal op sleeptouw. “Dat is een rol die wel bij me past. De jongens oppeppen als dat nodig is en dan met z’n allen ervoor gaan. En ja, als je dan ook dat soort wedstrijden wint… Kijk, ik weet dat het allemaal nog wat stabieler moet worden, maar zolang we karakter tonen komen er altijd kansen. En we zijn de laatste tijd in staat op dat soort momenten de zaak toch weer voor elkaar te krijgen.”  

Met FC Assen treft Asser Boys zondag niet alleen een stadgenoot, maar tevens de gedoodverfde favoriet voor de titel in 3B. Modderman: “Een goede, technische ploeg met veel snelheid. Maar dit is hoe dan ook en wedstrijd op zich. Een derby waarin veel strijd zal worden geleverd en met veel publiek langs de kant. Wij zijn er in elk geval klaar voor, gaan volle bak voor de winst! En we hebben gemerkt dat de krachtsverschillen deze competitie klein zijn, bijna elke ploeg kan van de ander winnen.” 

Het is wat Modderman betreft kort erop bij FC Assen, de tegenstander niet laten combineren en zelf scherp zijn op de mogelijkheden die er ongetwijfeld komen. Zelf zal hij als rechtsback waarschijnlijk geconfronteerd worden met Mustapha Mansaray, de pijlsnelle, behendige én trefzekere vleugelspeler van FC Assen. Lachend: “En ik moet het bepaald niet van mijn snelheid hebben. Dus moet je slim spelen. Wat dat betreft was mijn directe tegenstander bij VAKO een goede graadmeter, ook een snelle jongen. En dat heb ik aardig opgelost.”

Krenten
Maar bovenal, besluit Modderman, verheugt hij zich enorm op de Asser confrontatie. “Dit zijn echt de krenten in de pap tijdens zo’n seizoen, mooi om mee te maken. Een uitslag? Nou, wij gaan in elk geval winnen! Dat moet ook, want na afloop is het feest in de kantine met een optreden van Mark Doldersum. En ja, om dat een beetje lekker te kunnen vieren hebben we wel een overwinning nodig, haha.”    

Unit4 Multivers

KiKa