Asser Boys toont veerkracht tegen GOMOS. ‘Trots op de jongens’

Asser Boys heeft zondag de eerste helft van de competitie in de derde klasse B uitstekend afgesloten bij GOMOS. De ploeg van Wietze de Jong keek in Norg weliswaar snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar toonde karakter en stapte uiteindelijk met een 2-4 overwinning van het veld.

Asser Boys begon niet slecht aan de wedstrijd, maar had met GOMOS een uitemate effectieve tegenstander tegenover zich staan. Binnen 20 minuten hadden de gasten al twee tegentreffers te pakken.

Asser Boys-coach Wietze de Jong: “Toch bleven we goed voetballen, lieten ons niet van de wijs brengen.” En dat wierp nog in de eerste helft z’n vruchten af. Eerst was het Randy Hatzmann, die na een vrije trap van Robert Termohlen en een daaropvolgende voorzet van Jeffrey Victorie de 1-1 binnentikte, en vlak voor rust was het wederom Hatzmann die voor de gelijkmaker tekende: 2-2. De Jong: “Dat was natuurlijk wel een lekker gevoel, het is toch even een verschil of je met een achterstand of met die 2-2 de kleedkamer ingaat.” 

Ruimte
In het tweede bedrijf leverden beide teams veel strijd op het moeilijk bespeelbare veld, en het was Termohlen die zijn ploeg in de 54ste minuut aan de leiding bracht: 2-3. GOMOS moest nu meer risico nemen, creëerde ook kansen en raakte zelfs een keer de lat, maar het was uiteindelijk Asser Boys dat profiteerde van de ruimte dat het kreeg. Tien minuten voor tijd viel de bevrijdende treffer voor de gasten. Jeffery Victorie verstuurde een crosspass van links naar rechts en Termohlen bedacht zich niet, maar zette zijn schoen vol tegen het leer: 2-4.

Na een belabberde seizoensstart is Asser Boys opgeklommen naar een zevende plaats in 3B en staat nu zelfs op enkele puntjes van de derde plaats. De Jong: “We hebben vandaag de goede lijn van de laatste weken door kunnen trekken met goed voetbal tegen een ploeg, die ook heel aardig speelde. Ik heb genoten van deze wedstrijd en ben trots op de jongens dat ze het de laatste weken zo goed doen. Dat geeft vertrouwen voor de tweede helft van het seizoen.”

Tekst en foto: AC.nl (http://www.assercourant.nl/sport/algemeen-sport/asser-boys-toont-veerkracht-tegen-gomos-trots-op-de-jongens)

Unit4 Multivers

KiKa