Asser Boys wint knap bij nummer 3 Steenwijker Boys

Asser Boys heeft vandaag een knappe overwinning behaald in Steenwijk bij Steenwijker Boys. Na 90 minuten stond er een eindstand van 1-3 op het bord. Steenwijker Boys begon als nummer 3 aan de wedstrijd, terwijl Asser Boys 5e stond voor aanvang van de wedstrijd.

Asser Boys kreeg in de beginfase enkele kansen via Jeffrey Victorie en Nick Modderman. In de 15e minuut moest keeper Marvin Bodde echter redding bieden op een vrije trap. Een minuut later kwam Asser Boys op voorsprong. Robert Termohlen schoot de bal goed en strak in de verre hoek, 0-1. In de volgende 20 minuten kreeg Robert Termohlen twee kansen, terwijl ook Steenwijker Boys een aantal maal gevaarlijk was. Maar in de 35e minuut was het Justin Smeenge die de voorsprong verdubbelde door de 0-2 te scoren. Na dit doelpunt ging Asser Boys vrolijk verder. In de 36e minuut dwong Justin Smeenge de keeper tot een redding en uit de daaropvolgende corner schoot Robert Termohlen net naast. Vlak voor rust werd een goal van Rick Abbas nog afgekeurd wegens buitenspel en een kopbal van Steenwijker Boys ging net over. De scheidsrechter gaf het rustsignaal en Asser Boys kon met een 0-2 voorsprong gaan rusten.

De tweede helft kwam rustig op gang. Pas in de 59e minuut was er weer een grote kans. Nick Modderman kwam in deze minuut 1 op 1 te staan met de keeper, maar hij schoot de bal in de handen van de keeper. Even later kregen Robert Termohlen en Jeffrey Victorie ook nog kansen, maar zonder succes. Nadat Steenwijker Boys al uit een vrije trap gevaarlijk was geworden, wees de scheidsrechter naar de penaltystip. De thuisclub schoot deze penalty binnen en bracht de stand naar 1-2. De ploeg mocht echter maar kort hopen op een resultaat, want in de 74e minuut kopte Jeffrey Victorie de 1-3 binnen. Hij kopte binnen vanuit een voorzet vanaf links van Kees Vianen. Na de 1-3 werd Asser Boys nog eenmaal gevaarlijk, maar tot een doelpunt leidde dit niet. Robert Termohlen schoot de bal in de 89e minuut over.

Scoreverloop

(16) Robert Termohlen 0-1
(35) Justin Smeenge 0-2
(67) Penalty Steenwijker Boys 1-2
(74) Jeffrey Victorie 1-3

Opstelling Asser Boys

Marvin Bodde, Kees Vianen, Wesley Mulder, Rick Abbas, Stefan Lageman, Randy Victorie, Willard Bouwmeester, Nick Modderman, Justin Smeenge, Jeffrey Victorie, Robert Termohlen.

Unit4 Multivers

KiKa