Topkids 1 doet uitstekende zaken

Onder een heerlijk paaszonnetje stonden vandaag de 1e competitiewedstrijden weer op het progamma. De jongens hadden er zin in. Was ook wel heel lang wachten voordat het zover was. Allereerst willen we Maarten begroeten die onze gelederen komt versterken. Maarten had al wel diverse trainingen bezocht maar dit waren de eerste wedstrijden. Wij allemaal wensen Maarten een leuke tijd bij de Top Kids.  Willem en Wouter hadden de wedstrijden al voorbeschouwd en waren tot de conclusie gekomen dat we tegen Broekster Walden wel kans hadden maar tegen Drachten zou het heel moeilijk worden. Daniel en Thomas deden deze keer niet met ons mee want die hadden een wedstrijd tegen  Kids United voor spelers die anders niet zoveel in het spel worden betrokken. Een heel leuk initiatief want dan zie je dat juist zei meer in het spel betrokken raken.

De 1e wedstrijd was tegen Broekster Walden met de 1e wapenfeiten van de Broekster Walden. Dankzij goeie acties van onze keeper Ben kon de 0 op het bord blijven. Langzamerhand kwamen onze jongens wat meer in het spel Er werd af en toe goed samengespeeld en ook verdedigend waren Robert-Jeffrey en Marleen in goede doen .Ze stonden haar mannetje en vrouwtje. Er kwamen kansen en na goed samenspel was er een schot van Maarten dat net doel miste en ook Jeremy zijn schot ging net naast het doel. Cesar rechts op het middenveld kwam ook meer en meer in vorm en begon weer goeie voorzetten te geven. Ook Maarten links op het middenveld zocht goed de combinatie. Wat ook goed was dat Jeffrey af en toe mee naar voren ging en de nodige dreiging kon geven. Ook Broekster Walden zocht de aanval waardoor het voor het talrijke publiek alleen maar aantrekkelijker werd al was de dreiging daarvan wel wat minder dan bij ons. Een vrije bal genomen door Willem werd uitstekend gepareerd door de keeper van Broekster Walden. Een uitstekende keeper die veelvuldig in de weg stond en daardoor zijn ploeg op de been hield. Toch werd hij gepasseerd. Een flitsende combinatie die door Maarten werd opgezet en vervolgens via Wouter en Willem weer bij Maarten uitkwam was het Maarten die uitstekend inschoot.1 -0. Het 1e doelpunt van Maarten dus en het debuut kon niet beter.

Na rust was er wederom meer dreiging van onze jongens dan van Broekster Walden al was het wel zo dat ook zij  zeker probeerden om ten aanval te gaan. Er ontstonden nogal wat kansen. Niet zomaar kansen maar echt opgelegde en toch was het meestal de keeper van hun die redde. Kansen van Willem maar hij schoot precies waar de keeper ook stond of de paal. Ook Jeremy had de hoeken voor het uitkiezen maar ook hij schoot richting de keeper. Steeds meer bekroop het gevoel van als je hem nu niet ga maken dan krijg je de deksel op de neus. Maar ook dat gebeurde niet wat dus inhield dat Maarten zijn doelpunt beslissend was.

De 2e wedstrijd was tegen het gevreesde Drachten . De laatste tijd wisten wij daar niet van te winnen vandaar de terechte conclusie van Willem en Wouter. Marleen had al twee wedstrijden achter elkaar gespeeld en was dus wel aan rust toe. Daarvoor in de plaats kwam Joel. Wat de uitstraling betreft waren wij al ruim op achterstand maar dat zegt niet alles. Er was wel gelijk een offensief van Drachten maar de jongens  hielden keurig stand. Twee reddingen van Ben en goed verdedigen van Robert en Jeffrey en ook Maarten hielden de deur keurig op slot. Vervolgens ontstond op het middenveld bij Cesar en Maarten de nodige ruimtes waar ze goed gebruik van maakten. Cesar met zijn goeie loopacties langs de lijn en de voorzetten aan de rechterkant en Maarten met goed opgezette combinaties op links zorgden voor kansen aan onze kant. Een fraaie voorzet  van Cesar bezorgde Jeremy een grote kans maar het vizier stond deze zaterdag niet helemaal goed afgesteld. Vervolgens was er een combinatie via Wouter en Willem die Joel bediende .Joel wist er wel raad mee een prachtig schot over de grond fraai in de hoek betekende 1-0 voor de jongens. Bij Drachten werden ze wat verbeten en zetten vervolgens alles op de aanval. Weer was Ben de reddende engel maar in de wir war van benen wou de bal niet weg uit de verdediging en belandde voor de voeten van een Drachten speler en schoot de ruststand van 1-1 op het bord. 

In de rust zoveel mogelijk moed inpraten want het was wel duidelijk dat het geen Abc’tje voor Drachten zou worden.

Het begin van de 2e helft meteen een enorm offensief van Drachten maar ook nu hield men stand. Jeffrey en Robert waren degene die de handen er vol aan hadden maar dat keurig deden. Ook Joel in het midden stoorde menig aanval van Drachten. Ben werd ook weer pittig op de proef gesteld maar die was echt in bloedvorm. Keiharde schoten wist hij uit zijn doel te rammelen en dat (ik zeg het nog maar een keer) op zijn knieën. Moedeloos werden ze er van bij Drachten en helemaal toen Willem bediend door Maarten er 2-1 van maakte. Er gebeurde van alles waarbij het publiek volledig achter onze jongens ging staan. Het was een open wedstrijd met aan weerszijden kansen. Even was er dan toch de verslapping in de verdediging en het was gelijk 2-2 en rap daarna de 3-2 voor Drachten. Toen ook Jeffrey ineens uit het veld liep vanwege zijn geplaagde voet zag het er niet goed uit. Jeffrey was daar onmisbaar. Maar toen was daar de wonderdokter Riemer en Jeffrey deed weer volop mee. Klasse van Jeffrey want hij had echt wel last. Bij een schot van Drachten dacht iedereen dit is 4-2 maar Remco zag dat dit toch over het lint het doel in ging. Dus geen 4-2. Vervolgens moesten enkele spelers van Drachten denk ik wat afkoelen van de emoties. Na een korte pauze was het gelijk een flitsende combinatie via Wouter- Willem en Maarten die de 3-3 maakte. Een schitterend debuut van Maarten. Willem moest vervolgens weer opgelapt worden maar die gaf geen krimp en vervolgens Jeremy die ook opgelapt moest worden gaf ook geen krimp. Cesar op rechts kreeg opnieuw de nodige ruimte en benutte dat ten volle. Prachtig die combinaties daar aan die rechterkant en ook dreigend . 1 daarvan belandde bij Willem  en die bedacht zich geen moment een hard schot over de grond betekende 4-3 . Nu was het een kwestie van volhouden en wat duurt dan zo’n wedstrijd  nog lang. Maar met behulp van het vele publiek lukte het en floot Remco voor het laatst en de sensatie was daar. Een geweldige prestatie van onze jongens waarbij het Pasen nu al niet meer stuk kon.  Over 2 weken wordt de competitie weer vervolgd en we hopen dat het publiek dan weer net als nu massaal van de partij is.

 Verslag opgesteld door: Willem Timmer

Unit4 Multivers

KiKa