Topkids Asser Boys op bezoek bij FC Groningen

Op zondag 3 april 2011 hebben de Topkids van Asser Boys de wedstrijd FC Groningen – VVV-Venlo bezocht in de Euroborg. En …. de G-voetballertjes hebben genoten.

Bij hun verkiezing als G-sportploeg 2010 van de gemeente Assen, hebben de Topkids een prijs gewonnen van €500. Op zoek naar een leuke bestemming, kwam het idee om een wedstrijd te bezoeken van FC Groningen. Iets wat de meeste, en ook enkele ouders, nog niet hadden meegemaakt.

Toen FC Groningen werd benaderd met het verzoek, verrasten zij ons met een gratis toegang. Met 38 personen waren we te gast bij de eredivisie wedstrijd FC Groningen – VVV-Venlo. Toen Drenthe Tours ook nog aanbood om gratis met de officiële spelersbus van FC Groningen naar de wedstrijd te gaan, was de verbazing enorm. Dat dit mogelijk was, is geweldig!!!


Met 22 kinderen en 16 ouders en begeleiders werd om 13.00 uur vertrokken bij Asser Boys. Met de echte spelersbus naar de Euroborg, wie wil dat nou niet? In de bus konden we zelfs kijken naar Eredivisie Live. We werden keurig afgezet nabij de hoofdingang van de Euroborg. En wat een bekijks trek je dan in zo'n bus! Allemaal jaloerse blikken! En in het stadion echt een superplek voor ons. We konden het gras zelfs aanraken. De mascotte van FC Groningen kwam natuurlijk ook nog even naar ons toe. Groby werd wel een beetje verdrietig toen hij onze aanvoerder in een Ajax shirt zag zitten. De wedstrijd was voor iedereen heel goed te volgen. En voor sommige kinderen was het de eerste keer dat ze bij een 'echte' voetbalwedstrijd aanwezig waren! Gelukkig won FC Groningen al waren er kinderen bij die vooral ook oog hadden voor de tussenstand bij Ajax. Na de wedstrijd stond de bus alweer op ons te wachten. Vol verhalen gingen we weer op weg naar Assen. Aangekomen bij Asser Boys moesten er natuurlijk nog wat foto’s worden genomen met de Topkids voor de spelersbus. Het zal voor altijd een hele fijne herinnering voor de Topkids blijven!

Het bestuur van Asser Boys, de Topkids en de ouders en begeleiders bedanken FC Groningen en Drenthe Tours voor deze onvergetelijke middag.