G-voetbal

Asser Boys uit bekertoernooi na opmerkelijke keeperswissel

Asser Boys is er niet in geslaagd om de laatste 16 van de noordelijke districtsbeker te bereiken. Bij vv Bergum ging de ploeg van trainer Wietze de Jong zondag in de laatste minuut onderuit (1-0), na een opmerkelijke wissel van De Jong. 

Op papier leek derdeklasser Asser Boys weinig kans te maken tegen de Friese zondag eersteklasser, maar de Assenaren hadden al eerder aangetoond zich weinig aan te trekken van klassenverschil. Zo werden onder meer Noordster en Hoogeveen uit het bekertoernooi gewipt.

En ook tegen Bergum hield Asser Boys goed stand. In een overigens matig duel kregen de gasten kansen, maar Nick Modderman had weinig geluk met zijn doelpogingen en Randy Hatzmann kopte in de tweede helft net naast.

In de 89ste minuut stond het nog altijd 0-0, en coach De Jong had nog een ‘Van Gaal-variant’ in petto. Met het oog op eventuele strafschoppen bracht hij doelman Marvin Bodde – de vaste eerste keeper – in het veld voor Mark Veldkamp.

Dat pakte echter anders uit dan De Jong zich had voorgesteld. Bodde stond koud onder de lat, toen Bergum in de allerlaatste minuut alsnog de beslissende 1-0 tegen de touwen werkte.

Tekst - bron Asser Courant.nl
Nieuw, achtergrond en sport in en rond Assen.