Reünie 40-plussers bij Asser Boys voor 95ste verjaardag

Net als bij de KLM zijn ook bij Asser Boys de eerste 95 jaar voorbij gevlogen. Tijd voor een feestje. Alle leden die 40 jaar of langer lid zijn, waren uitgenodigd voor een reünie op zaterdag 11 oktober 2014 in de kantine van Asser Boys. En een terugkeer naar het verleden werd het zeker. Naast dat iedereen allerlei herinneringen op tafel gooide en de geschiedenis van Assen Oost werd verteld door de Asser Historische Vereniging, werden heel veel oude foto’s bekeken en besproken en bleef iedereen tot aan het eind van de middag aandachtig kijken naar films uit de oude doos.

De festiviteiten voor het 95 jarig jubileum worden de komende week nog vervolgd. Op de officiële verjaardag op 13 oktober 2014, wordt er ’s avonds een feestelijk algemene leden vergadering gehouden in de kantine. Op donderdag 16 oktober 2014 is er nog een bijeenkomst van (oud) leden en partners met een bijzondere staat van dienst.

Jan Puper bedankte de organisatoren van het 95 jarig jubileum: Gerrit de Vries, Jan Hulsinga en Harm van Solkema. Het lijkt nog ver weg, maar we zijn op weg naar het 100 jarig jubileum en dat gaat echt een groot feest worden. Jan sprak de wens uit dat iedereen die vandaag aanwezig is, ook weer aanwezig zal zijn op het 100 jarig jubileum.

Lees het gehele verslag, inclusief een foto-impressie van deze zeer geslaagde middag.

Reünie 40plussers bij Asser Boys voor 95ste verjaardag

Door Sjoerd Rombout op 12 oktober 2014

Assen – Net als bij de KLM zijn ook bij Asser Boys de eerste 95 jaar voorbij gevlogen. Tijd voor een feestje. Alle leden die 40 jaar of langer lid zijn, waren uitgenodigd voor een reünie op zaterdag 11 oktober 2014 in de kantine van Asser Boys. En een terugkeer naar het verleden werd het zeker. Naast dat iedereen allerlei herinneringen op tafel gooide en de geschiedenis van Assen Oost werd verteld door de Asser Historische Vereniging, werden heel veel oude foto’s bekeken en besproken en bleef iedereen tot aan het eind van de middag aandachtig kijken naar films uit de oude doos.

Na ontvangst met koffie en gebak en vele felicitaties, waarbij sommigen dachten dat het een privé feestje was voor de verjaardag van bestuurslid Jan Blauw, opende voorzitter Jan Puper de reünie om 13.00 uur. Van de 78 leden die 40 jaar of langer lid zijn, waren zo’n 60 leden en enkele partners gekomen op de reünie. Jan had even uitgerekend dat al die leden in al die jaren 360.000 euro contributie hebben betaald aan Asser Boys. Tijd om iets terug te doen. De drankjes en hapjes waren gratis, waarbij er ook één rondje was van Bram Greving, die dit jubileum helaas niet meer kon meemaken. De meeste van de leden uit de 50+ fotogalerij waren aanwezig, waarbij Norre Greving, die eigenlijk Gerard heet, en met 70 dienstjaren koploper is. Jan Puper memoreerde dat Asser Boys altijd zijn identiteit, mede gebaseerd op veel vrijwilligers, heeft behouden en altijd nauw verbonden is geweest met Assen Oost. Eens Asser Boys, altijd Asser Boys.

De Asser Historische Vereniging vertelde in ruim een uur hoe Assen Oost is ontstaan en zich heeft ontwikkeld. Van 1600 tot heden heeft Assen Oost zich ontwikkeld van landelijk gebied tot een woonwijk. In het eerste kwartier was het stil in de zaal omdat het verhaal nog ging over de geschiedenis die niemand had meegemaakt. Toen echter de Erica school en de Vermeerschool werden besproken, kwam er geroezemoes in de zaal. Er was herkenning van vroeger. Feike Prophitius meende zich zelf nog te herkennen op een oude foto, maar zal dat waarschijnlijk hebben gedroomd.

Enkele historische feiten in chronologische volgorde over de ontwikkeling van Assen Oost

1643 Ontstaan landgoed Vredeveld

 

1801 Ontstaan landgoed Amelte

 

1842 Ontstaan landgoed Valkenstijn

1966 Ruïne Valkenstijn gesloopt

1870 Assen werd een eigen gemeente en was niet meer onderdeel van de gemeente Rolde

1870 Spoorlijn splitst Assen in Assen en ‘Assen over het spoor’

1916 Ontstaan Rode dorp

 

1920 Ontstaan Blauwe dorp

 

1921 Ontstaan Witte dorp

 

1928 Thompson slachterij (1887) wordt Drentex

1967 Drentex wordt Coveco en sluit in 1991

1928 Wilco conserven vestigt zich in Assen Oost

2000 Sluiting Wilco

1928 Ontstaan Erica en Vermeerschool

 

1935 Ontstaan Licht en kracht

 

1947 Gelmok kleding vestigt zich in Assen Oost

1974 Gelmok sluit in Assen Oost

1955 Ontstaan Hendrik van Boeijenoord

2014 Wijk Diepstroeten voor meer integratie

Het verhaal van de AHV riep bij Jan Puper herinneringen op over zijn vriendinnetje van Asko bij het worst inpakken. Jan dankte de medewerkers van de Asser Historische Vereniging en gaf hun een envelop met inhoud. Ook gaf hij een tip over de besteding van dit geld.

Jan bedankte ook de organisatoren van het 95 jarig jubileum: Gerrit de Vries, Simon Jongman, Jan Hulsinga en Harm van Solkema. Het lijkt nog ver weg, maar we zijn op weg naar het 100 jarig jubileum en dat gaat echt een groot feest worden. Jan sprak de wens uit dat iedereen die vandaag aanwezig is, ook weer aanwezig zal zijn op het 100 jarig jubileum.

De genodigden genoten verder van een hapje en een drankje. Omdat het gewone voetbal ook door ging, werd tussendoor gekeken naar de wedstrijd van Vrouwen 1. Zij wonnen in een spannende wedstrijd met 3-2 van MKV 29. Vanaf 15.00 uur was er een lopend buffet, waar je dan wel weer zelf heen moet lopen, en tegen 18.00 uur het einde van de reünie. Iedereen had weer veel herinneringen opgehaald en was van mening dat we dit vaker moeten doen. In 2019 opnieuw.

De festiviteiten voor het 95 jarig jubileum worden de komende week nog vervolgd. Op de officiële verjaardag op 13 oktober 2014, wordt er ’s avonds een feestelijk algemene leden vergadering gehouden in de kantine. Op donderdag 16 oktober 2014 is er nog een bijeenkomst van (oud) leden en partners met een bijzondere staat van dienst.

Foto’s reünie 95 jarig jubileum

Ontvangst en opening

 

 

 

 

 

Asser Historische Vereniging en oude foto’s

 

 

 

 

Films uit de oude doos, eten en bijpraten

 

 

 

 

Vrouwen 1

 

 



KiKa