Bertus Speelman waardeert de steun die hij krijgt in deze moeilijke periode

Op 1 juli 2014 is Bertus onwel geworden. Hij had enkele tumoren in zijn hoofd. Bertus is de strijd aangegaan en volgens zijn eigen woorden: "Iemand moet de eerste zijn". De steun die hij van velen krijgt, helpt hem heel goed in de strijd.

 

Lees zijn persoonlijke dank.

Bedankt

 

Lieve/beste mede Asser Boys leden bedankt voor de vele steun en medeleven die ik van jullie heb en nog steeds ontvang. Jullie weten niet half hoe goed dit mij en mijn gezin doet.

Het was dan ook een hele schrik dat ik dinsdag 1 juli onwel werd en een epileptische aanval (insult) bleek te hebben. Ik ben door mijn collega’s op een uitstekende manier opgevangen. Mede door dit snelle ingrijpen werd er snel bekend wat de oorzaak van dit insult was.

Het bleek slecht nieuws, ik had/heb een hersentumor. De scan is ook in UMCG Groningen bekeken waar gemeld werd dat het om een relatief kleine tumor ging die op een relatief gemakkelijke operabele plek zat.

Voor de operatie op 22 juli nog 2x een insult gehad waarop de medicatie is aangepast. 22 juli om 7:uur opgehaald voor de operatie waarbij bleek dat er nog een tumor zat, een kleinere (ter grootte van een beukennoot). Ook deze is verwijderd. Dit was allemaal nog “positief” nieuws.

Donderdag 31 juli slecht nieuws bij de opererende arts. De tumor was goed verwijderd voor zo ver ze konden, maar was een van de meest kwaadaardigste vormen die binnen de hersenen kan voorkomen en is tot op heden nog nooit volledig verwijderd.

Hier ligt dus mijn eerste uitdaging. Eén keer moet iemand de eerste zijn en dus waarom niet ik. We zijn een zwaar programma ingedoken omdat ze mijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid in topvorm vinden. De planning is 6 weken zowel bestraling ( door de week maandag t/m vrijdag ) en continu chemo.
Dit is helaas al onderbroken omdat ik op 3 september een behoorlijke insult heb gehad waarbij ik ben opgenomen in het UMCG op woensdag 3 sept. en op 4 sept. ben ik op IC terecht gekomen waar ze mij tot vrijdag 12 sept. hebben gehouden. Daarna ging het allemaal weer snel. 2 dagen op een 4-pers. kamer, medium care en 2 dagen 2 pers. kamer. Op dinsdag 16 september weer naar huis.

De bestraling en chemo zijn op maandag 22 september gestart voor de komende 3 weken. Daarna hebben we 4 weken rust voor onderzoeken en gesprekken over het vervolg traject.

Zoals het schema nu ligt zal dit 6x verzwaarde chemo zijn van 5 dagen tabletten met tussen door 3 weken rust. In de rust periodes zullen weer onderzoeken en  gesprekken plaatsvinden over hoe iedere keer verder te gaan.

We geven de strijd niet op en gaan voor volledig herstel. Zoals ik al eerder zei:

 

Iemand moet de eerste zijn

 

Sportieve groeten, Bertus Speelman.


KiKa