Corona consequenties Asser Boys (Update 10-05-2020)

Asser Boys volgt de richtlijnen van de overheid en de KNVB. De overheid heeft besloten om meer ruimte te geven voor sportactiviteiten. Voetbalwedstrijden zitten er nog niet in, maar training onder voorwaarden is weer mogelijk. Voor de jeugd t/m 18 jaar is dat gestart op maandag 4 mei 2020. En met succes. De ouders werken mee als toezichthouder en het schema met toezichthouders wordt wekelijks bijgewerkt en geplaatst op de website.

Er wordt nu door de Technische Commissie en het bestuur gekeken hoe trainingen voor de senioren kunnen worden opgestart. We verwachten dat de senioren weer vanaf maandag 18 mei kunnen gaan trainen. Komende week wordt besloten wanneer welk team kan gaan trainen. Het schema wordt bekend gemaakt op de website.

De coronacrisis raakt Asser Boys financieel hard. Er is, of beter gezegd was, een mooie reserve opgebouwd. Deze was bedoeld voor onder andere onderhoud van de kantine. De geplande reparatie van het dak is voorlopig uitgesteld.
Er zijn nu geen kantine inkomsten en geen inkomsten van de camping. En dat is een heel groot aandeel van de normale inkomsten. Gelukkig zijn er wel enkele tegemoetkomingen van de overheid, waaronder de €4.000 die Asser Boys heeft gekregen en een verwachte gedeeltelijke compensatie van de huur van de velden. Dit compenseert niet het verlies van de inkomsten.
In de Algemene Leden Vergadering in het najaar zullen de consequenties worden toegelicht en aangegeven welke (aanvullende) maatregelen we moeten nemen.

Corona kort:

  • De ALV van 29 mei 2020 gaat niet door en wordt verplaatst naar het najaar.
  • De TT-camping gaat niet door. De reserveringskosten voor de camping bij de TT zijn teruggestort met aftrek van de transactiekosten.
  • Wethouder Bob Bergsma heeft op woensdag 6 mei 2020 de training bezocht van de jeugd en gezien dat het protocol goed werkt (zei ook foto).
  • We hebben besloten om de kantine voorraad tegen inkoopsprijs aan onze leden te verkopen.
  • Het kunstgras van Asser Boys is gekeurd en akkoord bevonden.
  • Het hoofdveld en het veldje achter het kunstgrasveld krijgen nieuw gras en nieuwe drainage. Het hoofdveld krijgt ook een ingebouwde sproei installatie. Er wordt veel zand verplaatst. Velden 2 en 3 zijn bijgezaaid.

Bij eventuele vragen en reacties kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het bestuur


KiKa