Jordi van der Veen maakt overstap naar Asser Boys

Het huidige voetbalseizoen is door de uitbraak van het coronavirus ten einde en Asser Boys kijkt alweer volop vooruit naar het nieuwe seizoen. Met Jordi van der Veen presenteert de club haar tweede aanwinst, nadat eerder al bekend werd dat Joell Bunk de overstap maakt naar de ploeg aan de Lonerstraat.

Positief gevoel

De 28-jarige keeper komt, net als Bunk, over van FC Assen. De stadsgenoot uit Kloosterveen start met een prestatieteam op de zaterdag en dat kwam van der Veen, vanwege zijn werk als filiaalmanager bij een kledingwinkel, niet goed uit. Een gesprek met een delegatie van Asser Boys deed hem besluiten om richting Assen-Oost te gaan: “Ik hield een erg positief gevoel over van de gesprekken die ik heb gehad met onder andere de trainer. Asser Boys lijkt mij een leuke, ambitieuze club en is voor mij ook nog eens om de hoek. Dat scheelt weer!” Van der Veen speelde eerder voor Achilles 1894, ACV en Rolder Boys. Zijn doelstelling voor aanstaand seizoen is helder: “Ik wil graag eerste keeper worden en hoop met het team bovenin mee te draaien in de competitie.“

Nieuwe seizoen

Trainer Anne Jan van der Heide is blij met de nieuwe aanwinst: “Jordi is een goede keeper, dat hebben we afgelopen seizoen wel kunnen zien in de wedstrijd die we tegen FC Assen speelden. Hij is sterk op de lijn en kan goed meevoetballen. Het wordt ongetwijfeld een mooie concurrentiestrijd voor de plek onder de lat.” Jordi van der Veen kijkt uit naar het nieuwe seizoen: “Het is nog ver weg, maar ik mis het voetbal in deze coronatijd wel. Vooral om met het team bezig te zijn, en natuurlijk de gezelligheid. Wat mij betreft kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen.”

Foto: Bert Kleiker


KiKa