Topscorer aller tijden van SC Stadskanaal naar Asser Boys

Tristan Rotman maakt de overstap naar Asser Boys. De 28-jarige aanvaller komt over van Tweedeklasser SC Stadskanaal en is de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen: “Ik wil bovenin meedraaien.”

Kanon van de Kanaalstreek

Rotman kan zowel uit de voeten op de spitspositie als 'op nummer 10'. Dat hij makkelijk het doel vindt bewijzen zijn statistieken voor SC Stadskanaal: voor die club maakte Rotman in het verleden meer dan 100 doelpunten. Dat terwijl hij ook uitstapjes maakte naar TEVV en SJS. Het leverde hem de bijnaam ‘Kanon van de Kanaalstreek’ op. Een verwachting die hij iets probeert te temperen: “Het gaat me vooral om het team. Ik wil bovenin meedraaien en als het lukt promoveren.”

Veelzijdig

De spits maakt de overstap na een goed gesprek met de TC: “Ik hield daar een positief gevoel aan over. Daarnaast is het voor mij dichterbij en handiger met mijn werk.” Trainer Anne Jan van der Heide ziet in Rotman de perfecte aanvulling voor het elftal: “Het is een veelzijdige speler die zowel in de aanval als op het middenveld uit de voeten kan. Met bijvoorbeeld Mark Koops en René Westerveen hebben we al jongens in huis die gemakkelijk het doel vinden. Met Tristan Rotman komt daar nu nog iemand bij. Dat heeft hij in het verleden wel bewezen."

Tristan Rotman scoort namens Stadskanaal een doelpunt tegen Weerdinge (foto: Stoffer Bakker)

 


KiKa