Zondag 16 augustus 2020 eerste ‘corona’ wedstrijd bij Asser Boys

 

Vanaf 1 juli 2020 zijn we weer begonnen met trainen. Nu wordt het weer tijd om wedstrijden te gaan spelen. Komende zondag speelt Asser Boys 1 haar eerste oefenwedstrijd thuis.

Voor het bestuur is dit best een lastige puzzel. Wat mag/kan wel en wat mag/kan niet vanwege de corona richtlijnen. In de afgelopen dagen hebben we geprobeerd de eerste puzzel te leggen. Daarmee gaan we zondag de eerste wedstrijd spelen. Begin volgende week kijkt het bestuur of het goed heeft gewerkt. Indien nodig stellen we de regels bij.

De spelregels voor de eerste wedstrijd onder corona richtlijnen op zondag 16 augustus 2020 zijn:

 1. We volgen de corona richtlijnen van de overheid, van de KNVB en de horeca.
 2. Toeschouwers zijn welkom tot een maximum van 250.
 3. Ben je ziek of heb je milde klachten, dan blijf je thuis.
 4. Op het sportpark hou je 1,5M afstand. Dit geldt niet voor gezinsleden onderling.
 5. Op het sportpark schrijf je je in, in het register (naam, telefoonnummer, e-mailadres en handtekening). Hiermee verklaar je ook dat je gezond bent en niet in aanraking bent geweest met mensen met een corona infectie.
  NB. Dit register gebruikt de GGD indien er een uitbraak is die mogelijk te maken heeft met deze wedstrijd.
 6. Het eerste speelt op veld 2. Dat is het veld tegen de kantine aan. Zorg er voor dat je bij het betreden van het sportpark en het verlaten van het sportpark dusdanige looplijnen volgt, waardoor de 1,5M afstand kan worden gewaarborgd.
  De staf en wisselspelers van beide teams zullen plaatsnemen aan de Lonerstraat-zijde van het veld; publiek is welkom aan de kantine-zijde van het veld.
 7. Het eerste elftal maakt gebruik van twee kleedkamers. De tegenstander krijgt ook twee kleedkamers.
 8. De kantine is gesloten. De toiletten zijn beschikbaar maar daarvoor moeten de juiste looplijnen worden gevolgd; de ingang naar het toilet is aan de voorzijde (veld 1), de uitgang is aan de kant van veld 2. Maximaal 1 persoon per toiletruimte (mannen en vrouwen). Het is je eigen verantwoordelijkheid om hier op te letten. 
 9. Op het terras kan je gaan zitten om wat te drinken. Vrijwilligers zullen ten behoeve van een eventueel contactonderzoek van de GGD na een uitbraak, registeren wie waar plaatsneemt. De stoelen en tafels mogen niet worden verplaatst.
 10. Aan de voorkant van de kantine is een verkoop punt voor consumpties. Houd daarbij ook 1,5M afstand.
 11. Er kan alleen met de pin worden betaald.
 12. Er zullen twee vertegenwoordigers van Asser Boys toezien op het naleven van de hierboven genoemde regels. Van jou wordt verwacht dat je de aanwijzingen van deze vertegenwoordigers opvolgt.

Het bovenstaande protocol geldt voor de oefenwedstrijd die morgen (16 augustus 2020) wordt gespeeld. Het bestuur zal komende week het protocol evalueren en binnenkort een protocol op de site plaatsen voor het veilig spelen van (oefen)wedstrijden van teams van Asser Boys (jeugd / senioren), inclusief werkafspraken voor het gebruik en het reinigen van kleedkamers thuiswedstrijden en het vervoer naar uitwedstrijden.

 

Verder ter info:

 • Het trainingsschema wordt bijgewerkt en zal zondag 16 augustus 2020 op de website worden geplaatst.

Het Bestuur


KiKa