Eerste elftal traint tijdelijk niet vanwege corona besmetting

Op maandagavond 26 oktober 2020 heeft het bestuur het bericht ontvangen dat een speler van de eerste selectie (zondag senioren) positief is getest op het Corona-virus.

Onze corona coördinator Gert Kiel heeft op dinsdagochtend contact gehad met de GGD. De GGD schat het risico van besmetting van andere spelers en de staf in als “laag”, omdat er getraind is in de buitenlucht, er getraind is in groepjes van maximaal 4 spelers en de spelers onderling steeds 1,5 meter afstand tot elkaar in acht hebben genomen. De kans dat de besmette speler gedurende 15 minuten binnen 1,5 meter met een andere speler of lid van de staf in contact is geweest, is dan ook heel klein.

In afstemming met de GGD zijn de spelers en de staf geadviseerd om hun gezondheid in de gaten te houden. Iedereen die (milde) klachten heeft, dan wel in de komende dagen (milde) klachten ontwikkelt, wordt dringend verzocht om zich bij de GGD te melden voor een Coronatest.

Het bestuur heeft verder besloten om geen risico te nemen en de training van de eerste selectie tot en met zondag 1 november 2020 op te schorten. De jeugd kan gewoon blijven trainen.

Het Bestuur


KiKa