We missen elkaar

Assen, zondagmorgen 8.00 uur.

Zo, laatste slokje koffie naar binnen, jas aan en hup, naar Asser Boys. Eindelijk na 6 weken weer kantinedienst. Om 10.00 uur 2 thuiswedstrijden, AB4 en AB6. Om 10.00 uur ook 2 uitwedstrijden, AB2 en AB5. 

Hoe ging dat ook al weer in 2020 en hoe zal het weer gaan in 2021?

De laatste 2 druppelen om 8.15 uur binnen voor een kopje koffie en sommigen een broodje ham of kaas. Half 9 is iedereen al weer weg. Zo, dat was de eerste ronde. Harm is druk in de weer met een pan soep voor "de jongens" die straks weer thuis komen of "de jongens" die thuis een wedstrijd hebben. Ze blijven toch "hangen" na de wedstrijd want om 14.00 uur speelt het 1e thuis.

8.45 uur. De jongens van het 4e en 6e slenteren nog wat slaperig de kantine binnen, ook voor een kopje koffie, een enkeling een flesje water of oranje AA, broodje erbij? De ene wel, de ander niet. Even later komen de mannen van de tegenpartijen binnen, ook velen van hen nemen een kopje koffie en het wordt al lekker gezellig in de kantine. Het lijkt net of er een bel gaat die niet te horen is, om 9.15 is de kantine weer leeg en de 4 kleedkamers vol en lekker rumoerig. Dit was ronde 2.

Rond een uur of 10 komen er enkele toeschouwers binnen, kopje koffie en weer naar buiten, de wedstrijden beginnen zo en het is mooi weer. Om 11.00 uur heeft Harm de soep in een warmhoudbak, daarnaast een beste bak met de "heerlijke Asser Boys ballen" en daarnaast nog enkele rookworsten. Harm is er klaar voor en laat het verder aan ons (kantinedienst) over en gaat even een poosje naar huis. Ik ben er vanmiddag wel weer zegt hij tijdens het naar buiten lopen. Ongemerkt wordt het drukker in de kantine, er komt meer publiek en de jongens van het 1e komen binnen, de tegenstanders druppelen binnen en de bestuurskamer loopt mooi vol met het bestuur van beide teams, leiders en "de scheids".

De jongens van het 4e zijn gedoucht en gaan in hun eigen hoekje zitten, de lange tafel bij de fotomuur. Een enkele een broodje bal of rookworst, kommetje soep en een kratje Heineken onder de tafel en nog even de wedstrijd nabespreken. Het 6e druppelt ook weer binnen en gaat ook op hun eigen stekkie zitten, langs het raam aan de kant van het hoofdveld. Kommetje soep, balletje, kratje halfom (half Heineken, half Amstel) en ook nog even de wedstrijd nabespreken.

Nu gaat de tijd snel, het is druk, lekker muziekje aan, de kleine tv op motorracen de grote tv op voetbal. Door de drukte is niks te volgen, maar het is gezellig. De bar zit vol, aan de stamtafel zitten "de oudjes" te bespreken wat er nog gebouwd, verbouwd of opgeknapt moet worden, wanneer dat moet gebeuren en hoe duur dat wel niet is. Het 2e en 5e komen ook weer thuis en verspreiden zich door de kantine. En zo is Asser Boys weer compleet. De wedstrijd van het 1e is afgelopen en nu is de kantine helemaal vol. Stoelen te kort en er wordt aan de bar gehangen. Het Asser Boys feestje kan beginnen en het is nog een tijdje super gezellig bij "de Boys". Om 19.00 uur besluiten we om de kantine te sluiten. Het is mooi geweest.

Ik hoop dat we in 2021 weer van deze dagen kunnen beleven.
Mensen, WAT MISSEN WE ELKAAR

Een vrijwilliger van de kantine.


KiKa