Informatie Jeugdafdeling

De jeugdafdeling van de v.v. Asser Boys wordt al sinds jaar en dag gekenmerkt door saamhorigheid. Alle teams worden op dezelfde manier behandeld, of ze nu op hoog niveau of een trapje lager spelen. Alle elftallen maken deel uit van de grote familie die Asser Boys altijd was én is. Of je nu goed bent of een beginner, je kunt bij Asser Boys altijd meedoen, want iedereen is welkom.

Iedereen krijgt dan ook de aandacht die hij of zij nodig heeft om het grootste plezier aan het voetballen te beleven. Natuurlijk is de techniek van het voetballen daarbij heel erg belangrijk. Iedereen wordt geacht te trainen en als team de bij hen verwachte prestaties te behalen.
Uiteraard kunnen die verwachtingen ver uit elkaar liggen; het ene team moet kampioen worden en het andere team wil graag kampioen worden. Daarom proberen we om  alle jeugdelftallen te begeleiden door ervaren en gediplomeerde jeugdtrainers die bovendien nog eens ondersteund worden door een voetbalacademie en de jeugdcoördinator. Voor de keepers/sters is er speciale aandacht van een keeperstrainer.

Deze voor Asser Boys tamelijk nieuwe, meer professionele aanpak leidt er toe dat het spelplezier bij de junioren toe neemt. Dit uit zich in een opmerkelijke verbetering van de prestaties van onze jeugdteams. Terwijl spelvreugde voorop blijft staan, zien we vooruitgang in de kwaliteiten van de spelers en worden er al betere resultaten behaald. Natuurlijk blijven we bezig om de resultaten verder uit te breiden.
Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een keer met een bepaald team mee te trainen of een wedstrijd te komen bekijken. Als uw kind een keer wil meetrainen, dan u kunt het beste contact opnemen met de jeugdcoördinator. Hij kan u dan nader informeren over de gang van zaken, zoals training, wedstrijden etc.
Lid worden van Asser Boys is heel eenvoudig. Haal een aanmeldingsformulier op bij Asser Boys of download deze van de website. Bij overschrijving van een andere vereniging is ook een door de andere vereniging ondertekend overschrijvingsformulier nodig. Spelers vanaf de D-pupillen dienen ook een pasfoto in te leveren voor de spelerspas van de KNVB. 

Alle jeugdelftallen van de v.v. Asser Boys spelen in wedstrijdkleding die gratis door de club ter beschikking wordt gesteld.

De visie van de jeugdcommissie voor de periode 2023 - 2027 is opgenomen in het Jeugdplan Asser Boys. Deze is hier in te zien. 

Jeugdcommissie

Joost Kooistra Hoofd Jeugdopleidingen en Jeugdcoördinator

 E-mail jeugdafdeling:              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.