Asser Boys pakt de winst in Veenoord

Asser Boys heeft vandaag weer eens drie punten gepakt in een competitiewedstrijd. Waar de twee voorgaande wedstrijden nog verloren gingen tegen VV Titan en SVV'04, daar wist Asser Boys vandaag laagvlieger SV Twedo wel met 0-1 te verschalken. In een slechte wedstrijd was Kees Vianen uiteindelijk de matchwinner voor de Assenaren.

De eerste helft was, nog zachtjes uitgedrukt, niet om over naar huis te schrijven. Van beide kanten werd er veel balverlies geleden, wat het tempo in de wedstrijd zeker niet ten goede kwam. De grotere kansen in deze povere eerste helft waren voor SV Twedo. Nadat de ploeg in de openingsfase al een bal van de lijn gehaald zag worden, was de ploeg door twee diepe ballen in de slotfase dicht bij de openingstreffer. Tot twee keer toe wist Marvin Bodde echter de weggestuurde aanvallers af te stoppen. Asser Boys wist hier één kleine kans tegenover te zetten. Een hoge voorzet werd net over het doel van Twedo gewerkt.

De tweede helft begon voor Asser Boys voortvarender. Nadat eerst René Westerveen al eens gevaarlijk was geworden na een prima diepte-pass van Rick Abbas (bal ging net over het doel), was de tweede kans wel raak. Opnieuw was het Westerveen die in scoringspositie werd gebracht. De keeper kon echter nog redden op zijn inzet. Maar tegen de rebound van Kees Vianen was de keeper niet meer bestand. Asser Boys stond na 51 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Een bevrijdende treffer bleek het in eerste instantie nog niet. Want ondanks dat er achterin nagenoeg niks werd weggegeven en de ploeg beter ging voetballen, werd Asser Boys voorin niet vaak gevaarlijk. In de laatste twintig minuten lukte dit nog wel twee keer. Tot twee keer toe verzuimde René Westerveen de score te verdubbelen. In eerste instantie mislukte het omspelen van de keeper en de tweede keer belandde de bal net naast het doel van de tegenstander. Twedo wist in de slotfase alleen nog vanuit een vrije trap gevaarlijk te worden. Marvin Bodde wist de inzet echter opnieuw uitstekend te keren. Asser Boys had de verdediging in de slotfase, net zoals de gehele tweede helft eigenlijk al het geval was, uitstekend staan. Mede door de reddingen van keeper Bodde in de eerste helft, de scorende Kees Vianen en de solide verdediging in de tweede helft haalde de ploeg drie punten uit de wedstrijd tegen SV Twedo.

Ondanks de overwinning blijft Asser Boys op de tweede plek hangen. Door het gelijke spel van Dalen tegen LEO heeft Asser Boys wel weer even veel punten. Dalen beschikt echter over een beter doelsaldo. Sleen volgt op drie punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week treedt Asser Boys na drie uitwedstrijden weer eens aan de Lonerstraat aan. Tegenstander is dan CEC uit Emmer-Compascuum. De eerdere confrontatie dit seizoen tussen beide teams eindigde in 3-3 (nadat Asser Boys tot drie keer toe op voorsprong was gekomen).