ALV op 28 april 2023: Hoe verder met het bestuur?

Op vrijdagavond 28 april 2023 vond de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering plaats in een goed gevulde kantine. 50 leden kregen uitleg over het reilen en zeilen bij Asser Boys. Jan Puper deed dat voor de 15 de keer op de voor hem gebruikelijke manier: met veel humor.

Na een minuut stilte, kwam Jan met de eerste mededeling: 'Ik ga stoppen nadat ik 3 maanden als ad interim, voorzitter ben geweest :-)'. Later meer over de bestuurssamenstelling. 

Jan Blauw werd bedankt voor de notulen van vorig jaar. De nog openstaande vraag over duurzaamheid heeft nog geen vervolg gekregen omdat er geen vrijwilliger is, die dit op wil pakken.

Jan Hennipman gaf een toelichting op de financiële situatie van het seizoen 2021-2022. De kascommissie adviseerde de ALV om decharge te verlenen. De ALV gaf met een applaus gehoor aan dit advies. Jan, en Jenny, bedankt.

Na de pauze kwam de bestuurssamenstelling aan bod. Gert Kiel en Jan Blauw waren al gestopt als bestuurslid. Jan Puper stopt er mee per 1 januari 2024. Jan Hennipman gaat als penningmeester nog één seizoen door en stopt na het seizoen 2023-2024. En Sjoerd Rombout stopt aan het eind van dit seizoen. Blijft alleen Albert Meek over, die overigens een groot compliment verdient voor het werk wat hij de afgelopen maanden heeft gedaan voor Asser Boys. Er zal dus een nieuw bestuur moeten gaan opstaan.

Gert Kiel pakte dit moment aan met een ingezonden brief: Dit is het einde van een tijdperk van 15 jaar van 'het bestuur'. Nadat Gert zijn brief had voorgelezen, stelde hij voor aan de ALV om 'het bestuur' te benoemen tot 'bestuur van verdienste'. Met een luid en duidelijk applaus werd dit voorstel enthousiast overgenomen door de ALV. De bestuursleden Jan Puper, Jan Blauw, Albert Meek, Jan Hennipman en Sjoerd Rombout werden ook nog in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen.

Jan Puper nam afscheid van Gert Kiel en Jan Blauw als bestuursleden. Na een paar mooie woorden, kregen zij een TRAVEL cadeau. 

Nadat de jubilarissen (25, 40, 50 en 60) een attentie hadden gekregen van Jan Puper, werd Gerard Bodde verrast met de benoeming tot lid van verdienste. Voor zijn jarenlange inzet in verschillende rollen, kreeg hij deze terechte erkenning.

Tijdens de rondvraag werd aangegeven dat er geen contributie verhoging komt in het nieuwe seizoen, en dat ook de consumptie prijzen niet omhoog gaan. 

Al met al een heel mooie ALV in een hele fijne sfeer. Maar ook met een hele duidelijke boodschap:

Wie komt er in het nieuwe bestuur?  

Gelukkig hebben we de foto's nog


KiKa